Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Tα εγγόνια του Γιόζεφ Γκέμπελς οι δισεκατομμυριούχοι κληρονόμοι της αυτοκινητοβιομηχανίας ΒMW

tGEBBLES

Aπό τα όπλα, τους πυράυλους και την καταναγκαστική εργασία στα εργοστάσια-στρατόπεδα συγκέντρωσης στα luxurie αυτοκίνητα της ΒMW .

Την άνοιξη του 1945, ο Harald Quandt, ένα 23χρονος αξιωματικός της γερμανικής Luftwaffe βρέθηκε αιχμάλωτος πολέμου από τις συμμαχικές δυνάμεις στο λιμάνι της Βεγγάζης, όταν έλαβε μια αποχαιρετιστήρια επιστολή από τη μητέρα του, Μagda Goebbels . Η σύζυγος του υπουργού προπαγάνδας των Ναζί Γιόζεφ Γκέμπελς επιβεβαίωνε με την τελευταία της επιστολή  στον γιό της, τις καταστροφικές ειδήσεις που είχε ακούσει ο ίδιος λίγες εβδομάδες νωρίτερα.
tGKEMPELS
Η μητέρα του είχε αυτοκτονήσει με το σύζυγό της την 1η Μαΐου, μαζί με τα έξι τους παιδιά με κάψουλες κυανίου  στο υπόγειο καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ στο Βερολίνο.
-” Αγαπητό μου παιδί:  Μέχρι τώρα ήμασταν στο ‘’Fuehrerbunker’’ για έξι μήνες , μαζί με τον Γιόζεφ και τα  έξι μικρά σου αδέλφια.”
-Αποφασίσαμε να  δώσουμε στον εθνικοσοσιαλιστικό μας βίο ένα τιμημένο τέλος.”
-”Harald, αγαπητό μου παιδί,  θέλω να σου μεταδώσω ό, τι έμαθα στη ζωή: Να είσαι πιστός! -Πιστός στον εαυτό σου, πιστός στους ανθρώπους και αφοσιωμένος στην πατρίδα σου!
ΑΥΤΆ ήταν τα τελευταία λόγια της Μagda Goebbels ” στον γιό της Harald Quandt, που απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία το 1947.
Goebbels family
Επτά χρόνια αργότερα, ο ίδιος και ο ετεροθαλής αδελφός του Herbert , ήταν οι μοναδικοί απόγονοι από τον πρώτο γάμο της Μάγδα Γκέμπελς που  θα κληρονομούσαν την αυτοκρατορία βιομηχανιών από τον πατέρα τους, Guenther Quandt.
Τα αδέλφια κληρονόμησαν μια σειρά από τεράστιες  επιχειρήσεις, που κατασκεύαζαν τα πυροβόλα όπλα Mauser και αντιαεροπορικούς πυραύλους για την πολεμική μηχανή του Τρίτου Ράιχ,πριν και κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  ΤΑ πιο πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία έγιναν συμμετοχές, μετά τον πόλεμο,  στις βιομηχανίες αυτοκινήτων Bayerische Motoren Werke AG (BMW) και Daimler AG.
iGOEMPELS
ΤΑ 2 αδέλφια απεβίωσαν πριν από μερικές δεκαετίες,  και η κληρονομιά τους μεταβιβάστηκε στην χήρα του Herbert, Johanna Quandt, 86 ετών, και τα παιδιά τους Susanne Κlaten και Stefan Quandt. TA 2 ονόματα που ακούσατε δεν  είναι τυχαία.     Είναι οι δισεκατομμυριούχοι κληρονόμοι  και κυρίαρχοι μέτοχοι της πιό βαριάς βιομηχανίας της Γερμανίας. Της Θρυλικής BMW!    Οι κόρες του δισεκατομμυριούχου Harald Quandt – Katarina Geller, 61 ετών, Gabriele Quandt, 60 ετών, Anette Angelika Μay-Thies, 58 ετών, και η πενηντάχρονη  Colleen Bettina Rosenblat-Mo  είναι επίσης  μέτοχοι , της αυτοκινητοβιομηχανίας BMW και κρατάνε πάντα ιδιαίτερα χαμηλό προφίλ.
Οι πέντε αδελφές που απέμειναν από την δυναστέια Quandt κληρονόμησαν περίπου 1,5 δισεκατομμύριο γερμανικά μάρκα ( 760 εκατ. $), μετά το θάνατο της μητέρας τους Inge  το 1978, σύμφωνα με την βιογραφία της οικογένειας, “The Quandts.”
Οι αδελφές διαχειρίζονται τον πλούτο που τους άφησε ο Harald Quandt, μέσω του Holding GmbH, ενός επενδυτικού fund στο Bad Homburg,  ένα προάστιο  που διαμένουν οι μεγιστάνες της Γερμανίας, κοντά στην πόλη Έσσε.
Oι κληρονόμοι της γυναίκας του Γκέμπελς, αυτήν την στιγμή διαχειρίζονται μια τεράστια περιουσία, με τα χαρτοφυλάκια της ΒΜW και άλλων σημαντικών βιομηχανιών στην Γερμανία και επενδύουν πλέον τα χρήματά τους σε παγκόσμιο επίπεδο. Όμως ,για αυτά τα τεράστια κεφάλαια που διαχειρίζονται οι πέντε αδελφές  έχει ξεσπάσει κανονική θύελλα στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια.
”Τα χρήματα από το χαρτοφυλάκιο της BMW μαζί και οι υπόλοιπες επενδύσεις είναι ματωμένα…” λένε. Είναι τα κέρδη του πολέμου, που με την λήξη του έμειναν στην οικογένεια, επενδύθηκαν και οι κληρονόμοι τα αυγάτισαν.
Είναι τα κέρδη ενός low profile, ναζί βιομήχανου όπλων που αιματοκύλισε με τα όπλα του και τους πυραύλους του Ευρώπη και Μέση Ανατολή και μαζί με την πρώην γυναίκα του , μετέπειτα σύζυγό  του υπουργού προπαγάνδας των ναζί,  εκμεταλλεύτηκαν την προνομιακή τους θέση δίπλα στον Χίτλερ βγάζοντας κέρδη από τον πόλεμο.
Ίσως το μυστικό αυτό, πού έπαψε όμως να έιναι μυστικό ,να είναι και το κλειδί για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε το πέπλο σιωπής κάτω από το οποίο ζούν και κινούνται οι κληρονόμοι της οικογένειας Quand. Oι αδελφές ζούσαν μέχρι τώρα πάντα καλά προστατευμένες με έναν στρατό φρουρών να τις φυλάει, παρέα με Γερμανούς μυστικούς αστυνομικούς και εξαιρετικά σπάνιες  φωτογραφήσεις και εμφανίσεις σε δημόσιες εκδηλώσεις. Στο ίντερνετ έιναι ζήτημα αν κανέις μπορέι να βρεί φωτογραφίες από τις σπάνιες εμφανίσεις τους.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τέσσερις αδελφές και τα δύο παιδιά του αποθανόντος αδελφού τους  μοιράζονται σήμερα  μια περιουσία αξίας περίπου 6 δισ$, με  τον καθένα από τους κληρονόμους νε κάτεχει μερίδιο πέριπου 1,2 δισ. δολαρίων. Κι όμως οι δισεκατομμυριούχοι απόγονοι των Quand  ποτέ δεν έχουν εμφανιστεί μεμονωμένα ως δισεκατομμυριούχοι στα διεθνή ranks κατάταξης του πλούτου.
Η άνοδος της οικογένειας Quandt στη Γερμανία ξεκίνησε το 1883, όταν ο Εmil Quandt απόκτησε μια κλωστοϋφαντουργική εταιρεία από τον πατέρα του. Ο Εμίλ πέρασε την επιχείρηση στον μεγαλύτερο γιο του, Guenther και με την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1914 τα εργοστάσια τους έγιναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ενδυμάτων για το γερμανικό στρατό.
Στην συνέχεια δημιούργησαν γραμμές παραγωγής όπλων και τέσσερα χρόνια αργότερα, μετά την παράδοση της Γερμανίας στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, οι  Quandt άλλαξαν χρήση στις βιομηχανικές τους εγκαταστάσεις σε Βερολίνο-Καρλσρούη στα πλαίσια του αναγκαστικού αφοπλισμού της Γερμανίας.
“Η επιχείρηση του Quandt αυξήθηκε στην περίοδο της αυτοκρατορίας, αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, αυξήθηκε και κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και επίσης αυξήθηκε ακόμη πιο σημαντικά μετά τον πόλεμο .
App0001 Mauser 1910-1914 Mod Pistol
ΣΥΜΦΩΝΑ με τον  Rudiger Jungbluth, συγγραφέα του “The Quandt,” ο Εmil Quandt παντρέυτηκε το 1921 την  Μagda Ritschel έχοντας δύο γιους, από τον πρώτο του γάμο, τους . Ο ένας πέθανε το 1927 από σκωληκοειδίτιδα.   Mε την Μagda Quandt  χώρισαν το 1929 και εκείνη 2 χρόνια αργότερα παντρεύτηκε τον Joseph Goebbels, μέλος του γερμανικού κοινοβουλίου που τον τοποθέτησε ο Αδόλφος ως επικεφαλής της προπαγάνδας για την νεολαία στο ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας. Όταν οι Ναζί πήραν την εξουσία το 1933, ο  Γκέμπελς διορίστηκε υπουργός προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ. Ο Χίτλερ μάλιστα ήταν ο κουμπάρος στο γάμο του ζευγαριού. 
ΤΑ εργοστάσια των Quandt  έγιναν οι βασικοί προμηθευτές στη γερμανική πολεμική προσπάθεια, ακόμη και όταν οι σχέσεις της δυναστείας με τον Goebbels γίνονταν όλο και πιο τεταμένες και ανταγωνιστικές.  Όμως ο Goebbels δεν είχε καμία επίδραση στην ικανότητα των Quandt να βγάζουν χρήματα. Το 1937, κέρδισαν τον  τίτλο του Wehrwirtschaftsfuehrer, έναν τιμητικό τίτλο που δινόταν μόνο σε μια ελίτ ομάδα επιχειρηματιών που ευεργετούσαν με την παραγωγή πολεμικού υλικού για το Τρίτο Ράιχ.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου, η βιομηχανία AFA Quandt κατασκεύαζε μπαταρίες για υποβρύχια U-Boat, εκτοξευτές πυραύλων V-2, Mauser πυροβόλα  και πυρομαχικά, καθώς και αντιαεροπορικούς πυραύλους.
Nazi prisoners were forced to work for the Quandt family during WWI
 Από το 1940 έως το 1945, στα εργοστάσια της οικογένειας Quandt εργάστηκαν με καταναγκαστική εργασία περισσότεροι από 50.000 εργάτες, αιχμάλωτοι πολέμου και κρατούμενοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ που έδειξε η γερμανική τηλεόραση το 2007,  “Η Σιωπή των Quandt”.
Το ντοκιμαντέρ με την κριτική ματιά στις εν καιρώ πολέμου δραστηριότητές της δυναστείας , που έβγαλε στον αέρα η γερμανική τηλεόραση συνοδεύτηκε με την 1,183 σελίδων μελέτη του Scholtyseck που κυκλοφόρησε ευρέως μόλις τον Σεπτέμβριο του 2011.
 Η έκθεση διαπιστώνει ότι οι Quandt οικειοποιήθηκαν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία  από Εβραίους ιδιοκτήτες ενώ  ο γιος του Herbert Quandt είχε προγραμματίσει την κατασκευή  ενός  ακόμη εργοστασίου  στο οποίο θα εργάζονταν αποκλειστικά οι κρατούμενοι από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας.
 Ο Harald Quandt ήταν και ο μοναδικός κληρονόμος που έμεινε στην ζωή μετά το τέλος της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. 
Ο μικρότερος γιος της δυναστείας των Quandt,  έζησε με τη μητέρα του, τον Goebbels και τα έξι  αειθαλή μικρότερα αδέρφια του μέχρι που το 1939, εντάχθηκε στο γερμανικό στρατό με την εισβολή του Χίτλερ στην Πολωνία.   Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Harald αναπτύχθηκε σαν αλεξιπτωτιστής στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Ρωσία, και το 1944 συλλαμβάνεται στην Ιταλία όπου και μεταφέρθηκε από τον βρετανικό στρατό σε στρατόπεδο στη Βεγγάζη.
Μαζί με το αποχαιρετιστήριο γράμμα της μητέρας του ο πατριός του, Γιόζεφ Γκέμπελς του στέλνει  ένα σημείωμα με το αντίο του, όταν και διετέλεσε καγκελάριος της Γερμανίας ,για μία ημέρα, μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ στις 30 Απριλίου, 1945.
“Είναι πιθανό να είσαι και ο μόνος που θα παραμείνει εν ζωή για να συνεχίσει την παράδοση της οικογένειάς μας”, του  έγραψε ο Γκέμπελς , πριν αυτοκτονήσει.
history-1955_0
Ο Harald  και ο Heber Quandtt , μετά τον πόλεμο, αφού γλύτωσαν και από τις  δίκες της Νυρεμβέργης,- γιατί δεν αποδείχτηκε ποτέ ότι συμμετείχαν σε επίσημα εγκλήματα των ναζί-συνέχισαν απερίσπαστοι με την ανάπτυξη των βιομηχανιών της οικογένειας.
Άλλαξαν και πάλι χρήση στα εργοστάσιά τους στην  Καρλσρούη μετά τον πόλεμο – αύξησαν και διατήρησαν τις συμμετοχές τους στην Daimler-Benz , καθώς και στα ανθρακωρυχεία Wintershall και έσωσαν από χρεοκοπία την BMW το 1960.  Οι θυγατέρες του Harald βρέθηκαν στον 21o αιώνα να διαχειρίζονται τα κέρδη  μιας από τις πιο σημαντικές αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου.

Μιάς  δυναστείας που τα κεφάλαιά της εκτοξεύτηκαν στα ύψη από τις στάχτες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από το αιματοκύλισμα που έκαναν οι ναζί και από τους θανάτους των κρατουμένων στα εργοστάσια-στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.
Ίσως αυτό να εξηγεί και την ένοχη σιωπή σχεδόν όλων των κληρονόμων της δυναστείας των Quandt.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.dw.de/german-industrialist-family-breaks-silence-over-nazi-ties/a-3530701
http://www.bloomberg.com/news/2013-01-27/nazi-goebbels-step-grandchildren-are-hidden-billionaires.html




parodynews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου