Κλιμάκιο της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (380Μ ΑΣΕΠΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβεί στη Νορβηγία για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του ώστε να αξιοποιεί στο μέγιστο τις πληροφορίες των ιπτάμενων ραντάρ που διαθέτουμε.
Στο Όρλαντ θα πραγματοποιηθεί  από τη Δευτέρα  έως και την Τετάρτη 28 Μαΐου  ΝΑΤΟϊκή  άσκηση- δοκιμή  Επιχειρήσεων συλλογής και σωστής αξιοποίησης πληροφοριών που λαμβάνονται από το θέατρο των επιχειρήσεων.
Συνολικά στη Νορβηγία θα βρεθούν από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είκοσι πέντε άτομα προσωπικό και ένα  αεροσκάφος Erieye EMB-145H.
Η εκπαίδευση αυτή  αφορά στην αναβάθμιση των διαδικασιών διαλειτουργικότητας στη  συλλογή – διανομή και επεξεργασία πληροφοριών με σκοπό τον εμπλουτισμό της κοινής επιχειρησιακής εικόνας και βελτίωσης της  τακτικής κατάστασης στο θέατρο των επιχειρήσεων.
Η κατάλληλη εκμετάλλευσή των πληροφοριών από τους λήπτες των αποφάσεων σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο αποτελούν αποφασιστικοί παράγοντες στην έκβαση μίας μάχης.
Στην «Unified Vision 2014», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη άσκηση- εκπαίδευση ,  συμμετέχουν δώδεκα  χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ολλανδία και Τσεχία).