Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Παραδοσιακή θεσσαλική µπατζίνα

Η απλή εκδοχή της. Αν θέλετε, µπορείτε να προσθέσετε µια χούφτα σταρένιο τραχανά αντί να στραγγίξετε τα υγρά της κολοκύθας
Παραδοσιακή θεσσαλική µπατζίνα
Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου
7
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί φούρνου)

1.200 γρ. σάρκα κολοκύθας
300 γρ. φέτα, τριµµένη
2 αβγά
250 ml φρέσκο πλήρες γάλα
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι (περίπου, όσο πάρει)
αλάτι και πιπέρι
βούτυρο (για την επάλειψη του ταψιού)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάµε την κολοκύθα από τον τρίφτη και την αφήνουµε σε σουρωτήρι για 1 ώρα να βγάλει τα υγρά της. Τη στύβουµε και τη βάζουµε σε ένα µπολ µαζί µε τη φέτα, τα αβγά, το γάλα και το ελαιόλαδο. Προσθέτουµε σταδιακά το αλεύρι µέχρι να δηµιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός. Δοκιµάζουµε και προσθέτουµε αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώνουµε το ταψί και απλώνουµε τον χυλό (το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνά το ένα δάχτυλο). Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά, µέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά της.


http://www.tovima.gr/vimagourmet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου