Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ «88» ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ !!

Μεγάλη εταιρεία καθαριστικών προϊόντων απέσυρε απορρυπαντικό από τη γερμανική αγορά, μετά τις καταγγελίες για τον αριθμό «88» που ήταν τυπωμένος σε εμφανές σημείο πάνω στο κουτί και συνιστά κώδικα για τον χαιρετισμό «Χάιλ Χίτλερ» στους κύκλους των νεοναζιστών.

Γερμανία: Αποσύρθηκε απορρυπαντικό γιατί...παρέπεμπε στον Χίτλερ

Γερμανία: Αποσύρθηκε απορρυπαντικό γιατί...παρέπεμπε στον Χίτλερ
Το απορρυπαντικό Ariel σε σκόνη που παρασκευάζεται και πωλείται σε όλον τον κόσμο από την εταιρεία Procter & Gamble, έφερε τον αριθμό 88, τυπωμένο με μεγάλα, μαύρα στοιχεία, πάνω σε μια φωτογραφία της φανέλας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας.
Στους νεοναζιστικούς κύκλους ο αριθμός «88» είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται αντί των γραμμάτων HH που παραπέμπουν στη φράση Heil Hitler (Χάιλ Χίτλερ). Το H είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου.
Η αμερικανική εταιρεία τόνισε πάντως ότι ο στόχος της δεν ήταν σε καμία περίπτωση να παραπέμψει στον Χίτλερ.
«Θέλαμε να προωθήσουμε τη νέα σειρά του απορρυπαντικού ως 83+5, μια συσκευασία που δίνει πέντε πλύσεις παραπάνω, δηλαδή 88 αντί για τις συνηθισμένες 83», εξήγησε μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο dpa, εκπρόσωπος της εταιρείας από τα γραφεία στη Φρανκφούρτη.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, από την Δευτέρα δεν έχουν γίνει άλλες παραδόσεις του απορρυπαντικού στο αμφιλεγόμενο κουτί.
Ένας χρήστης του twitter ήταν ο πρώτος που επισήμανε στην εταιρεία τη «διπλή σημασία» του συμβόλου που χρησιμοποίησε στη συσκευασία του προϊόντος προϊόν της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου