Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρώτο νησί τέχνης στο κόσμο κάνει την Οξυά ο εμίρης του Κατάρ, Αλ Θάνι

emiris-oxia-570
Μεγαλόπνοο σχέδιο που πρόκειται να αλλάξει πολλά δεδομένα για την Ελλάδα σχεδιάζει ο Εμίρης του Κατάρ στην χώρα μας. Παρά τις φήμες περί αγοράς ενός νησιού 4.200 στρεμμάτων για 5 εκατομ. ευρώ στο οποίο θα έχτιζε το προσωπικό του παλάτι, η αλήθεια είναι ότι ο Εμίρης σχεδιάζει επένδυση στην Οξυά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» το παρθένο σχεδόν νησί του Ιονίου επέλεξε ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι να μετατρέψει σε «art island». Νησί τέχνης και πολιτισμού θα γίνει το πανέμορφο νησί Οξυά, το οποίο προβλέπεται να γίνει σημείο αναφοράς για τον κόσμο.
Η μεγάλη αυτή επένδυση, προβλέπεται να κοστίσει περί τα 250-300 εκατομμυρίων ευρώ και θα προσφέρει τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας. Το σχέδιο του Εμίρη του Κατάρ για την δημιουργία ενός «νησιού τέχνης» τελεί υπό την αιγίδα της κόρης του, Μαγιάσα Μπιντ Χαμάντ αλ-Τάνι, η οποία έχει ήδη ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για αγορά σπάνιων έργων τέχνης με σκοπό να βάλει το εμιράτο στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.
Το σχέδιο προβλέπει δημιουργία μουσείου, χώρου έκθεσης των έργων, αίθουσες εκδηλώσεων και αμφιθέατρο.
Επίσης, θα αναπτυχθούν χώροι φιλοξενίας των καλλιτεχνών, οι οποίοι θα μπορούν να μείνουν στο νησί, να δημιουργούν και να εκθέτουν τα έργα τους.
Μάλιστα τον σχεδιασμό της μεγάλης αυτής επένδυσης φέρεται να έχουν αναλάβει Έλληνες μηχανικοί και αρχιτέκτονες. Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι επικεφαλής της ομάδας η οποία θα κάνει τις μελέτες για ολόκληρη την επένδυση θα είναι το αρχιτεκτονικό γραφείο «aa ASSOCIATES», του γνωστού αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε σημαντικά κτίρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
εκδηλώσεων, όπου θα υπάρχουν και χώροι όπου θα φιλοξενούνται όλα τα μεγάλα ονόματα της τέχνης και του πολιτισμού από όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου