Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Έναρξη σεμιναρίων για γονείς, από την «Πρόταση Ζωής»



Tρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013,
Έναρξη σεμιναρίων για γονείς, από την «Πρόταση Ζωής»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στα πλαίσια μιας προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των Ναρκωτικών στο Ν. Μαγνησίας, το 1998 δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και φορέων της τοπικής κοινότητας,  το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ν. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», το οποίο στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες.

Σκοπός του Κέντρου Πρόληψης είναι η αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς.

Το επιστημονικό προσωπικό της «Πρότασης Ζωής», σχεδιάζει, οργανώνει και υλοποιεί παρεμβάσεις πρωτογενούς πρόληψης, παρεμβάσεις δηλαδή που απευθύνονται στον ευρύτερο πληθυσμό που δεν έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ή άλλου τύπου εξάρτηση.

Απευθύνεται άμεσα σε παιδιά και εφήβους και έμμεσα στους ενήλικες όπως είναι οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους, οι οποίοι τους περιβάλλουν και ασκούν σημαντική επιρροή σε αυτούς.

Για την αποφυγή ανάπτυξης της εξαρτητικής συμπεριφοράς επιδιώκεται η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της κριτικής ικανότητας έτσι ώστε το άτομο να μπορεί να αποφασίζει υπεύθυνα για τη ζωή του. Άλλωστε η αποφυγή των εξαρτήσεων και η προαγωγή της υγείας απαιτεί μια πολλαπλότητα παρεμβάσεων σε πολλά επίπεδα και ως εκ τούτου δεν πρέπει να επαφίεται μόνο στους ειδικούς, αλλά να γίνει υπόθεση όλων.

Στα πλαίσια αυτά, το Κέντρο Πρόληψης πρόκειται να πραγματοποιήσει Σεμινάριο γονέων με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Σκοπός του Σεμιναρίου, είναι η ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου καθώς και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας των παιδιών τους.

Το Σεμινάριο θα συντονίζεται από δύο (2) κοινωνικούς επιστήμονες και θα ολοκληρωθεί σε 10 δίωρες συναντήσεις (μια φορά την εβδομάδα) με κύριους θεματικούς άξονες τους εξής:

· Ανάγκες της παιδικής ηλικίας,
· Ανάγκες γονιών,
· Επικοινωνία στην οικογένεια,
· Αυτοεκτίμηση,
· Συναισθήματα,
· Πειθαρχία.

Τα παραπάνω θέματα θα αναπτυχθούν με την ενεργό συμμετοχή των γονιών,
την ανταλλαγή προσωπικών απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών.

Η έναρξη του Σεμιναρίου προγραμματίζεται για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6:00μ.μ.. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013 στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, (Ελ. Βενιζέλου 7-Δημητριάδος, 4ος όροφος) από  09:30-14:00 ή μέσω φαξ 2421038095, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στο Σεμινάριο δεν έχει οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία της «Πρότασης Ζωής» στα τηλέφωνα 2421038030 και 2421038050.

Με εκτίμηση,
Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Πρότασης Ζωής»

Κολυνδρίνη Δωροθέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου