Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Το ΥΕΘΑ να αγοράσει τις βιομηχανίες!»

Πάνω του παίρνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος το «καυτό» ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών, καθώς φέρεται ότι έχει ήδη αποστείλει επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, προτείνοντας ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ να αγοραστούν από το υπουργείο στο οποίο προΐσταται. Αλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών η «δημοκρατία», στο μυαλό του κ. Αβραμόπουλου βρισκόταν ένα σχέδιο με το οποίο το ΥΕΘΑ θα «ίδρυε» μια διεύθυνση, η οποία θα ασχολούνταν μονάχα με τον τομέα των αμυντικών βιομηχάνων. Πλέον, ο υπουργός Αμυνας υλοποίησε ό,τι προς ώρας ήταν σχέδια επί χάρτου, προσπαθώντας έτσι να σώσει τους εργαζομένους από το φάντασμα της ανεργίας. Οπως έγινε γνωστό (έπειτα από δημοσίευμα της «Real News»), στην πρόταση αυτή, αν και δέχεται την εκκαθάριση εν λειτουργία των επιχειρήσεων, προτείνει αμέσως με νόμο να αγοραστούν οι τρεις εταιρίες από το ΥΕΘΑ, καθώς είναι ιδιαίτερα απαραίτητες για την ελληνική άμυνα. «Μόνον έτσι θα καταστούν βιώσιμες και δεν θα κλείσουν» εκτιμά ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έθεσε το θέμα της αναγκαιότητας της αμυντικής βιομηχανίας για τη χώρα και στην τελευταία συνεδρίαση των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την ίδια ώρα, ο ανεκδιήγητος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φέρεται ότι είναι αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις των δύο ανδρών. Εξάλλου, ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Γιάννη Στουρνάρα, επικαλούμενος συνάντηση με Βέλγο αξιωματούχο, όταν ο υπουργός Οικονομικών όρισε και ανακοίνωσε διαδοχικές συναντήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Φώφη Γεννηματά (υπεύθυνη για την ΕΑΣ) και τον Ασημάκη Παπαγεωργίου (για τη ΛΑΡΚΟ). Σημειώνεται, μάλιστα, πως ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται ότι έχει ήδη αποστείλει την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στο e-mail της τρόικας, χωρίς να λάβει υπόψη του την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου για εξαγορά των αμυντικών βιομηχανιών από το υπουργείο Αμυνας.

Το όλο ζήτημα, σε συνδυασμό με τη διάθεση Στουρνάρα να... «αποφασίζει και να διατάζει» έχουν δημιουργήσει έντονο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το Σάββατο ο γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Τ. Μπαλτάκος, με δημόσια τοποθέτησή του, έστειλε σαφές μήνυμα προς τον υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας ρητά ότι «είναι απολύτως εθνικό θέμα και γι’ αυτό θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και κανένας ξένος»..


.http://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου