Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Ν.4058/2012 -Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α-63 / 22-3-2012 ο Νόμος 4058/2012 με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από ένοπλους φρουρούς σε εμπορικά πλοία και άλλες διατάξεις». Ν.4058/2012
Ο Νόμος περιέχει διατάξεις που ενδιαφέρουν αστυνομικούς και έχουμε περιγράψει σε παλαιότερες αναρτήσεις μας όπως , το μη αυτόφωρο αστυνομικών, διατάξεις με ρύθμιση των χρεών του ΜΤΣ, διατάξεις για τις Προαγωγές Ανθυπαστυνόμων, την αναβάθμιση της Σχολή Αστυφυλάκων και της σχολής ΤΕΜΑ στην ανωτέρα Βαθμίδα Εκπαίδευσης και άλλες.
Σηματικές για τους ιδιώτες αναγνώστες μας είναι και οι διατάξεις για τη συμμετοχή όλων των πολιτών στην πάταξη της εγκληματικότητας με τις οποίες, "Όποιος συµµετέχει ενεργά στην καταδίωξη ή σύλληψη δραστών σοβαρών εγκληµατικών πράξεων ή σε αστυνοµική επιχείρηση προς πρόληψη και καταστολή του εγκλήµατος ή σε επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σώµατος προς κατάσβεση πυρκαγιάς ή διάσωση κινδυνευόντων προσώπων, εκθέτοντας αποδεδειγµένα τη ζωή του σε κίνδυνο, εισάγεται καθ’ υπέρβαση και χωρίς εξετάσεις στη Σχολή Αστυφυλάκων ή Πυροσβεστών, µετά από αίτησή του η οποία υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσµίας δύο (2) ετών από την απόκτηση των απαραίτητων προσόντων διορισµού του σε οποιαδήποτε θέση, πλην του αναστήµατος. Επίσης : "Όποιος διακρίνεται για εξαίρετες πράξεις, σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στο άρθρο 31 του ν. 2800/2000 (Α΄ 41) δύναται αντί να καταταγεί στην Ελληνική Αστυνοµία ή το Πυροσβεστικό Σώµα να προσλαµβάνεται στα εν λόγω Σώµατα αντίστοιχα, ως πολιτικός υπάλληλος ή µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ανάλογα µε τα προσόντα του, κατ’ εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων και ανεξαρτήτως ύπαρξης κενής οργανικής θέσης, επιφυλασσοµένων των διατάξεων περί κωλυµάτων διορισµού (άρθρα 4 έως 8 του ν. 3528/2007, Α΄ 26)".

Δείτε εδώ σχετικό άρθρο με τις διατάξεις που ενδιαφέρουν τους αστυνομικούς.

Κατεβάστε το Νόμο ΕΔΩ σε μορφή Φ.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου