Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Κατασκευή Μνημείου Προσφύγων

Κατασκευή Μνημείου Προσφύγων 1922 -1924 στον Πειραιά

Από την Ομοσπονδία προσφυγικών σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.) ανακοινώνεται ότι με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Πειραιώς και του Αντιπεριφερειάρχη Στέφανου Χρήστου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ο οποίος παρεχώρησε τον χώρο και αναλαμβάνει την όλη κατασκευή, πρόκειται να δημιουργηθεί μικρό πάρκο όπου θα τοποθετηθεί Αναθυματική Στήλη, στη μνήμη των Προσφύγων 1922-1924 που πάτησαν για πρώτη φορά την πατρώα γή.
                                                  Κατασκευή Μνημείου Προσφύγων
Η στήλη θα ατενίζει το Λιμάνι σε περίοπτη θέση που θα δεσπόζει και θα φαίνεται αριστερά στον εισερχόμενο δια θαλάσσης. Μπροστά στην Ηετώνια αρχαιολογική περιοχή και στη συνέχεια του ΟΣΕ.
Οι διαστάσεις της στήλης θα είναι περίπου Υψους 2,00Χ πλάτους 0,60 και βάθους 0,30 ή όπως ο καλλιτέχνης νομίζει το σχήμα και τις διαστάσεις του).
Η όλη ευθύνη του θέματος μαζί με το κείμενο που θα βρίσκεται στη Στήλη ανατέθηκε σε επιτροπή στην οποία συμμετέχει η ΟΠΣΕ και η οποία ανέλαβε να συγκεντρώσει τις προτάσεις ενδιαφερομένων να φιλοτεχνήσουν τη στήλη. Οι προτάσεις ( μαζί με την οικονομική απαίτηση για την κατασκευή της στήλης) μπορούν να σταλούν στο email του αντιπροέδρου της ΟΠΣΕ κ. Σπύρου Ισόπουλου (sisso@otenet.gr) μέχρι το τέλος Μαϊου.
Στη συνέχεια θα γίνει η τελική επιλογή και η ανάθεση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου