Σάββατο 26 Απριλίου 2014

αυτοπροωθούμενη τορπίλη,

αυτοπροωθούμενη τορπίλη, είναι ένα αυτοπροωθούμενο καθοδηγημένο βλήμα  (μετά από να προωθηθεί επάνω από ή κάτω από την επιφάνεια ύδατος) λειτουργεί υποβρύχια και έχει ως σκοπό να πυροδοτήσει στην επαφή ή στην εγγύτητα σε έναν στόχο. Οι τορπίλες είναι όπλο που μπορεί να προωθηθεί από υποβρύχια, επιφάνειακα  σκάφη, ελικόπτερα και fixed-wing αεροσκάφη, τηλεκατευθυνόμενος ναυτικά ορυχεία και ναυτικό φρούρια
A Mark-32 Mod 15 Surface Vessel Torpedo Tube (SVTT) fires a Mark-46 Mod 5 lightweight torpedo.
Ένας σημάδι- 32 mod 15 σωλήνας τορπιλών σκαφών επιφάνειας (SVTT) βάζει φωτιά σημάδι- 46 mod 5 ελαφριά τορπίλη.
 
 
Χρησιμοποιούνται επίσης ως μέρη άλλων όπλων ο Mark 46 τορπίλη που χρησιμοποιείται από Ηνωμένες Πολιτείες γίνεται το τμήμα κεφαλών πυραύλου ASROC (Ανθυποβρυχιακός ROCket) και  χρησιμοποιεί μια καταδυμένη πλατφόρμα αισθητήρων που απελευθερώνει μια τορπίλη όταν ανιχνεύεται μια εχθρική επαφή.


Ετυμολογία

Torpedo Exercise in Plymouth
Ασκηση τορπιλών στο Πλύμουθ
Η λέξη τορπίλη προέρχεται από Τορπίλη γένος ηλεκτρικές ακτίνες στη διαταγή Torpediniformes, όποιος προέρχεται στη συνέχεια από Λατινικά "torpere", για να ή να παραλυθεί. Δεν υπάρχει καμία φυσική ομοιότητα μεταξύ της ακτίνας και της μηχανικής τορπίλης.
Στη ναυτική χρήση, ο όρος "τορπίλη" χρησιμοποιήθηκε αρχικά κοντά Θ*Ροψερτ Fulton ποιος χρησιμοποίησε τη λέξη για τη ρυμουλκημένη δαπάνη πυρίτιδας που χρησιμοποιήθηκε από δικούς του υποβρύχιο Nautilus 1800-1805 για να καταδείξουν ότι θα μπορούσε να βυθίσει τα θωρηκτά.
Ο όρος έγινε γενικά χρησιμοποιημένος για να αναφερθεί δεμένος ναυτικά ορυχεία, αναπτυγμένος Αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος 1860s από Θ*Ματτχεω F. Maury, \ως Σύμμαχος Ναύαρχος (αυτοί είναι ο Δαβίδ Farragut αναφερόταν πότε διέταξε τα άτομά του για "να καταδικάσει τις τορπίλες, πλήρης ταχύτητα μπροστά"). Αυτή η χρήση της λέξης για να αναφερθεί σε αυτά που καλούνται τώρα "ορυχεία" διάρκεσε μέχρι τον Β Παγκόσμιο πόλεμο   . Δεδομένου ότι οι αυτοπροωθούμενες τορπίλες αναπτύχθηκαν η δεμένη ποικιλία αναφέρθηκε ως "στάσιμη τορπίλη" και αργότερα "ορυχείο".
Τορπίλη της Βαγκαλόρη, το 1912, είναι ένα κυλινδρικό εκρηκτικό device` στο τέλος ενός σωλήνα που χρησιμοποιείται για να καθαρίσει τα ναρκοπέδια και το οδοντωτό καλώδιο. Υπό αυτήν τη μορφή μπορεί να θεωρηθεί μορφή εδάφους της τορπίλης ορθοστατών.
 Τα πρώτα πρωτότυπα μιας αυτοπροωθούμενης τορπίλης δημιουργήθηκαν κοντά Ivan - Vuki;, ένας συνταξιούχος Κροατικά ναυτικός μηχανικός που εξυπηρέτησε Αυστροούγγρο ναυτικό.

en.wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου