Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Έφυγε" ο Στρατηγός Βορβολάκος του "Ενιαίου Αμυντικού Χώρου"


Απεβίωσε ο πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Στρατηγός (ε.α) Νικόλαος Βορβολάκος σε ηλικία 83 ετών.

Συνέδεσε το όνομά του με το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας - Κύπρου.

Επί των ημερών του πραγματοποιήθηκε η παραγγελία των αντιαεροπορικών πυράυλων S-300 από τη Ρωσία, ενώ η Εθνική Φρουρά ενισχύθηκε με τα άρματα μάχης Τ-80 και τα τεθωρακισμένα οχήματα ΒΜΡ-3.

Ο Στρατηγός υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ την περίοδο 1993-1998 και ήταν αυτός που ξεκίνησε την πραγματοποίηση των διακλαδικών ασκήσεων Νικηφόρος – Τοξότης των κυπριακών και ελλαδικών ενόπλων δυνάμεων, με την παρουσία για πρώτη φορά στην ιστορία, αεροσκαφών F-16 και Α-7 Corsair των μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας, υποβρυχίων, φρεγατών, αντιτορπιλικών και πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και Μονάδων Αλεξιπτωτιστών της Ελλάδας στην Κύπρο.

Άφησε αξιοζήλευτο έργο στην ανάπτυξη της μαχητικής ικανότητας και της πολεμικής ετοιμότητας των μονάδων της Εθνικής Φρουράς, της ΕΛΔΥΚ και των Λόχων Κατοικημένων Τόπων, σε μορφές πρωτόγνωρης παλλαϊκής άμυνας στην Κύπρο. Επίσης επί της Αρχηγίας του καθιερώθηκαν για πρώτη φορά, σε διαρκή ανάπτυξη και οι ετήσιοι διαγωνισμοί βολής μεταξύ των κληρωτών, εφέδρων και εθνοφυλάκων της Εθνικής Φρουράς.

Στρατηγός Βορβολάκος: ΠΑΡΩΝ!



Πηγές: SIGMALIVE, Philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου