Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ρωσία: «Στη νοτιοανατολική Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί 11.000 ουκρανοί στρατιώτες και 160 άρματα μάχης»

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η ενισχυμένη παρουσία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη νοτιοανατολική Ουκρανία θα πρέπει να προκαλέσει «βαθιά ανησυχία» στα μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι «στη νοτιοανατολική Ουκρανία έχουν αναπτυχθεί περισσότερα από 11.000 ουκρανοί στρατιώτες, 160 άρματα μάχης, 230 τεθωρακισμένα οχήματα και 150 στοιχεία του πυροβολικού» στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την αντιμετώπιση των ρωσοφώνων.
Παράλληλα ο Σεργκέι Στανίσεφ, αρχηγός του Βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε σήμερα πως δεν βλέπει τον λόγο να επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας.
«Η θέση του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι ότι η κρίση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας πρέπει να επιλυθεί μόνο με πολιτικό τρόπο.
Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα άλλο παρά κλιμάκωση της έντασης με ρητορεία της εποχής του "ψυχρού πολέμου", όπως και με ενέργειες που οξύνουν την αντιπαράθεση» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Ράζγκραντ.
Στις δηλώσεις του στον βουλγαρικό Τύπο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη χώρα για τις επικείμενες ευρωεκλογές, ο κ. Στανίσεφ επεσήμανε την ανάγκη να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν διάλογος για πολιτική λύση, με γνώμονα τη σταθεροποίηση της Ουκρανίας και την εγγύηση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της χώρας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου