Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Γιατί ο ΥΕΘΑ αποφάσισε να δει "εντός έδρας" το "αφεντικό" της Thyssen για τα υποβρύχια

26.03.2014 | 00:01
Image
Συνάντηση “εντός έδρας” με τον Hans Christoph Atzpodien τον επικεφαλής της Thyssen θα έχει τις επόμενες μέρες στην Αθήνα ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο ΥΕΘΑ αποφάσισε ότι θα είναι καλύτερο ο Γερμανός της Thyssen να έρθει στο γραφείο του για να συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση ναυπήγησης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η απόφαση ελήφθη χθες με αφορμή μια ομιλία που πρέπει να κάνει σήμερα στις Βρυξέλλες ο ΥΕΘΑ, αλλά η αιτία για την αλλαγή σχεδίων έχει να κάνει με το γεγονός ότι κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνει καμία σύνδεση -κυρίως επικοινωνιακή- με το ταξίδι που είχαν κάνει στο Άμπου Ντάμπι οι Παμπούκης - Κατσέλη και Νίκος Παπανδρέου όταν και άρχισε η τελευαταία φάση της περιπέτειας των Ναυπηγείων και των υποβρυχίων.

Η λύση της αποσύνδεσης των θεμάτων Ναυπηγεία - Υποβρύχια είναι η μόνη ρεαλιστική λύση αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει μεγάλο ρίσκο. Ο Αβραμόπουλος γνωρίζει ότι η επιτυχία από την αποτυχία σ΄ αυτή την υπόθεση ισορροπεί σ΄ ένα τεντωμένο σχοινί . Και είναι πολλοί ακόμη κι εντός Ελλάδος που θα κάνουν τα πάντα για να οδηγήσουν την προσπάθεια επίλυσης του σύνθετου προβλήματος πάλι σε αδιέξοδο.

Γι΄ αυτό και υπάρχει εξαιρετική επιφυλακτικότητα και προσοχή ακόμη και για την παραμικρή λεπτομέρεια

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου