Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

25η Μαρτίου .

[για+τις+παρελάσεις.jpg]

 Τιμώ τους Ήρωες της Πατρίδας,τους νεκρούς στα πεδία των μαχών για την Ελευθερία των Ελλήνων, τους αρχηγούς και τα ασκέρια που σήκωσαν το γιαταγάνι ενάντια στον κατακτητή. Τους τιμώ με την συμμετοχή μου στην Δοξολογία της περιοχής μου, με την κατάθεση στεφανιού, με εμβατήρια ,την τοποθέτηση σημαίας σε κάθε σπίτι και στο Δικό μας. τέλος τιμώ την 25η Μαρτίου με την παρέλαση από όμορφους  και με ευπρεπή ενδυμασία μαθητές. Ομοιομορφία στην ενδυμασία και λεβεντιά στην κίνηση θα δώσουν σ΄εμάς την ευκαιρία να ξεσπάσουμε σε χειροκροτήματα  ενθουσιασμού. Η Δημοκρατία έχει σχέση με το μέτρο....ας μην επιτρέψουμε σε μαθητές....δηλαδή σε εκπαιδευόμενους να συμπεριφέρονται ανάρμοστα . Προσοχ΄η και σε εκπαιδευτικούς που συνοδεύουν τα τμήματα ....το ντύσιμο να μην είναι για γάμο...η για γλέντι !!! Οι άνθρωποι των Δήμων που κατασκευάζουν την εξέδρα να μην βάζουν σημαίες για ντεκόρ (πέριξ της εξέδρας)  Τέλος οι επίσημοι εφόσον τιμούν την παρέλαση να είναι όρθιοι κι οχι καθιστοί......   

Να μην συνηθίζουμε  να αναπαράγουμε  όλα εκείνα τα «αντιεθνικιστικά» και «αντιμιλιταριστικά» στερεότυπα, που βγάζουν  φλύκταινες κι αυτοί, με τη θέα μαθητών, ομοιόμορφα ντυμένων, να ακολουθούν ένα σταθερό βηματισμό, υπό τους ήχους της σφυρίχτρα της κακιασμένης γυμνάστριας (που αν δεν συμμετείχες στην παρέλαση σού έμπηγε μια κουλούρα να! (με το συμπάθιο) στον έλεγχο του σχολείου.
-  Τα πήγαινα ,τόσο καλά με όλους τους γυμναστές από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο , μου άρεσε η παρέλαση ,γεμιζαν τα στηθια μου υπερηφάνια.
- Θυμούμαι μια φορά παρέλασα δύο φορές ..πρώτα με το Σχολείο κι έπειτα με τους Προσκόπους. Οι γνωστοί νόμιζαν ότι είχα "δίδυμο αδελφό".
 Επιβραβεύστε τα παιδιά και τους παρελαύνοντας στην 25η Μαρτίου ,πέστε τους την ιστορική αλήθεια,και κάντε τα παιδία  να αισθανθούν υπερηφάνεια για την Επανάσταση του 1821 .
 Αναρτώ την γαλανολευκή  σημαία στο μπαλκόνι του σπιτιού μου . Εορτάζει η Πολιτεία κι ολόκληρο το Έθνος μας. 
        Ζήτω η 25 Μαρτίου ,Ζήτω στους  Έλληνες, Ζήτω στο Στρατό μας και στα Σώματα Ασφαλείας. Ζήστε την εθνεγερσία των Ελλήνων κι όχι την παρέλαση του θεάματος! .


                                                                                                  Εμμανουήλ Γ. Παυλης 
                                                                                               πρόεδρος ΣΕΑΝ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου