Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η ΄Ωρα του Προέδρου.

  - Κύριοι συνάδελφοι με ρωτάτε για τις προαγωγές μας και σας απαντώ ειλικρινά ότι εδώ τουλάχιστον στο Νομό μας η ΜΕ κάνει άριστα την δουλειά της.Οι υπηρεσιακοί μας φάκελοι είναι σε απόλυτη τάξη.Τουλάχιστον τα τελευταία 6-7  έτη που έχω εικόνα.  Από την μεριά μας, άμεσα ενημερώνουμε την Υπηρεσία για την όποια μεταβολή ή αποστέλλουμε αλληλογραφία που σας αφορά. Η συμμετοχή σας σε κάθε δράση του ΣΕΑΝ  Μαγνησίας καταχωρείται και στο Βιβλίο Μητρώου.Η έκδοση ,ταυτότητας ή βεβαιώσεων και αυτή ως διαδικασία είναι άμεσα εφικτή εκ μέρους του γραμματέα μας κ.  Κ. Καραδήμα.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου συνάδελφοι δεν δήλωσαν στοιχεία όπως (σωστή Δ/νση,τίτλο σπουδών, μετοίκιση κ.α)    .Ορισμένοι δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να προαχθούν ....και ετεροχρονισμένα άλλαξαν γνώμη.Σημασία έχει οποίο βαθμό κι αν βρισκόμαστε να μπορούμε στο κάλεσμα της Πατρίδας να αντεπεξέλθουμε της αποστολής και της ευθύνης 

Να θυμάστε οι τίτλοι είναι κοσμική συνήθεια...για την πολεμική μηχανή είναι μάχιμες στρατιωτικές μονάδες που έχουν αποστολή και είναι αναλώσιμες.
Αυτά για τους Εφέδρους Αξιωματικούς που είναι επικεφαλής σχηματισμών και υπομονάδων κάτω του 54 έτους της ηλικίας τους .

 Ότι σχετίζετε με τους "Βετεράνους εφ.Αξιωματικούς" το λέω για μια ακόμη φορά.....δεν χάνουν την αξία τους διατηρούν τα δικαιώματα τους στο Σύνδεσμο και τυγχάνουν σεβασμού από τους νεώτερους.Η αποστολή τους προσδιορίζετε από την ΜΕ  στα ευρύτερα σχέδια "Παλλαϊκής ΄Αμυνας" με καθήκοντα  πολιτοφυλακής.  Κλείνω με την φράση του Υπουργού μας "κανένας δεν περισσεύει".

Σκοπός των δράσεων μας ως ΔΣ  :
είναι να ικανοποιούμε όλα τα μέλη μας.Για δε τους νεώτερους να τους κρατούμε σε μια φυσική φόρμα και επικοινωνία μεταξύ τους.
Σκέψεις και σχέδια εφαρμογής "αυτοεκπάιδευσης" είναι εφικτά εφόσον δεν ξεπερνούν τους σκοπούς της Ηγεσίας και των καταστατικών αρχών. Απλά ...θα το έλεγα ,να μην γινόμαστε πονοκέφαλος στα μόνιμα στελέχη και στην Ηγεσία .Καλόν είναι να είμαστε χρήσιμοι ,συνεργάσιμοι και εθελοντές προσφοράς στην κοινωνία (περίοδος ειρήνης) για δε την περίοδο υπεράσπισης της Πατρίδας μας ...να μετατρέπουμε τους εαυτούς μας σε Βυζαντινούς Ακρίτες .  Συγχαίρουμε κι όσους αυτοδοκιμαζονται ή αθλούνται υπέρμετρα....δυστυχώς τα δάκτυλα του χεριού μας δεν είναι όμοια ...κι έτσι απαντώ και σε αυτή την επιλογή τους. Βέβαια η εμπειρία μας έδειξε ότι πρέπει να υπάρχει ποικιλία  δράσεων κι αυτό προσπαθούμε. Εθελοντικά περίπολα πρόληψης πυρκαίών ,έφιππα περίπολα και δωρεάν μαθήματα ιππασίας , δωρεάν μαθήματα Α΄Βοηθειών , μαθήματα τοξοβολίας , συνεργασία με την Α΄θμια εκπαίδευση (σε θέματα περιβάλλοντος) ,συνεργασία και εκπαίδευση από την Πυροσβεστική , ετήσια εθελοντική βολή, η Ραδιοφωνική μας εκπομπή , Δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας σε παιδιά Δημοτικού (παρέμβαση στη σχολική βία )  ,υποστήριξη στους φυλακισμένους,διανομή τροφίμων, ομιλίες  , έκθεση στρατιωτικού γραμματοσήμου , πεζο -πορείες, ενημερωτικές επισκέψεις  ,κ.α αποτελούν βάση καλών  επιλογών ως δράσεων  για να είμαστε εντός κι επί τ΄αυτά.

  •  Θα θέλαμε η Ηγεσία να ακούσει την πρόταση μας για τους ΓΕΝ.(τα χρήματα να πάνε στους ΣΕΑΝ)
  • Θα Θέλαμε ο εκπ΄ροσωπος της Περιφέρειας  μας στην ΑΠΟΕΑ να μας βλέπει ανα 2 μήνο..
  • Να υλοποιηθούν Συνέδρια ανά περιφέρεια εφέδρων Αξκων και Ανθυπασπιστών Με συμμετοχή των κατά νομών ΣΕΑΝ.(μεγαλύτερη συμμετοχή  και μικρότερο κόστος)
  • Να καθιερωθεί ετήσια ημέρα εφ. Αξιωματικών με ομιλία στην έδρα κάθε ΣΕΑΝ από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς .
  •   Να γίνετε απονομή "του Ευδόκιμου Υπηρεσίας" στους εφ. Αξκους που συμπλήρωσαν το 53 έτος .....
  •   Να έχουν οι έφεδροι πρόσβαση στο 401 Σ.Ν και στις λοιπές ιατρικές μονάδες με το ελάχιστο του κόστους εισόδου  . 
  • Να επανέλθει η υποχρεωτική εγγραφή των εφ.Ανθυπολοχαγών στους Συνδέσμους μετά την θητεία τους. 
Σίγουρα θα μπορούσε κανείς να γράψει κι αλλά αιτήματα που θέτουν οι συνάδελφοι μας κατά καιρούς.Ας μείνουνε σε λίγα δίνοντας λύση ,αρα βελτιώνοντας τα πράγματα και έπεται  η συνέχεια.     
 
Ακούμε όλοι τις σειρήνες διάσπασης ή την δημιουργία νέων  εφεδρικών σωματείων με μικρούς αριθμούς μελών.... κλπ
Τους θαυμάζω και παρακολουθώ κάθε εξέλιξη τους...δεν αποκλείουμε και συνεργασίες μαζί τους εφόσον το αντικείμενο είναι κοινό. Διάσπαση εφέδρων Αξιωματικών δεν υπάρχει.
Φιλόδοξοι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν ...καλές "ατμομηχανές" θέλουμε που θα δουλέψουν καλλίτερα απο εμάς  υπέρ των συναδέλφων και των Συνδέσμων ,για τους άλλους αδιαφορούμε.
 Δεν δέχομαι κριτική η σύγκριση απο εφ.Αξιωματικούς που τυγχάνουν μέλη άλλον οργανώσεων και ουδέποτε γνώρισαν το κατώφλι του Συνδέσμου μας.

Σ΄οτι αφορά θέματα λειτουργίας να υπάρχουν δύο σχήματα στην εφεδρεία :   εφ. Αξιωματικοί . εφ. Υπαξιωματικοί και οπλίτες.
το  καθένα αυτόνομα ως φορέας αλλά σε θέματα εκπαίδευσης από κοινού.Εποπτεύουσα αρχή η ΔΕΠΑΘΑ.
Εκπαίδευση ....από κοινού μετά από πρόσκληση της ΜΕ ή ΤΕ στα όρια του Νομού  κλίμακας νομού 7 ημερών   ανα έτος.
Η επιβεβαίωση οτι το Διοικητικο μας Συμβούλιο κάνει δουλειά ...ειναι η αυξηση των μελλών σε 518 απο το 2009 .

Υπενθυμίζω σ΄όλους τους συναδέλφους ότι αυτή την εβδομάδα θα μπούμε στο νέο γραφείο . 
Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους θα σπεύσουν για να βοηθήσουν ...στην καθαριότητα και στη μετακόμιση. 
 
Αγιαμό και εγκαίνια της εκθεσης θα κάνουμε το Σάββατο 23 Μαίου 2014 ωρα 18.30 Εκεί σας θελουμε όλους.

                                                                      Μ.Α.Χ 
                                                                   Εμ.Παυλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου