Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Επιτυχές το συνέδριο Εφέδρων Αξιωματικών στο 2013

ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑΡΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
21 Φεβρουαρίου 2013
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο μελών Διοικητικών Συμβουλίων των τεσσάρων Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών της Κρήτης, που έγινε στο Γερακάρι Ρεθύμνου το περασμένο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου, με το θέμα ´Ο ρόλος του Εφέδρου Αξιωματικού σήμερα´.
Μεταξύ των επισήμων που βρέθηκαν στο Συνέδριο και απηύθυναν χαιρετισμό ήταν  αντιπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, ο αρχηγός Γ.Ε.Σ. αντιστράτηγος κ. Κων/νος Γκίνης, ο αρχηγός Γ.Ε.Α. αντιπτέραρχος (Ι) κ. Αντώνιος Τσαντηράκης, ο υποδιοικητής της ΑΣΔΕΝ υποστράτηγος κ. Κων/νος Βελεγράκης, ο διοικητής V Μεραρχίας Κρητών ταξίαρχος κ. Γεώργιος Στρατιδάκης, ο διοικητής ΣΕΑΠ ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μαυρομανωλάκης, ο διοικητής Ναυστάθμου Κρήτης αρχιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Πάττας ως εκπρόσωπος του αρχηγού Γ.Ε.Ν.,  ο δήμαρχος Αμαρίου κ. Στέφανος Σημαντήρας και ο εκπρόσωπος της ΑΠΟΕΑ, έφεδρος αξιωματικός κ. Παντελής Κρουσταλάκης. Το προεδρείο του Συνεδρίου αποτελούσαν οι τέσσερις (4) πρόεδροι των ΣΕΑΝ Κρήτης, Αθανάσιος Μανιουδάκης, Ηρακλής Κουτάντος, Στυλιανός Κιαγιαδάκης και Χρήστος Χατζηδάκης. Τον συντονισμό είχε ο πρόεδρος ΣΕΑΝ Χανίων Αθανάσιος Μανιουδάκης. Τη Γραμματεία του Συνεδρίου αποτελούσαν οι έφεδροι αξιωματικοί Χατζηδάκης Γεώργιος, του ΣΕΑΝ Ηρακλείου, Σφακιανάκης Ιωάννης του ΣΕΑΝ Χανίων και Κανακάκης Κλέαρχος του ΣΕΑΝ Ρεθύμνου. Την επιμέλεια φωτογραφικής κάλυψης είχε ο έφεδρος αξιωματικός Σταματάκης Νικόλαος του ΣΕΑΝ Ρεθύμνου και τη μηχανογραφική υποστήριξη ο έφεδρος αξιωματικός Τσίγκος Νικόλαος του ΣΕΑΝ Χανίων.
Πριν την έναρξη εργασιών του Συνεδρίου τιμήθηκε ο ευεργέτης και δημιουργός του σημερινού Γερακαρίου, αρχιπλοίαρχος Ε.Ν. κ. Γιάννης Γενεράλης. Μετά τη βράβευση ο συντονιστής του Συνεδρίου Θανάσης Μανιουδάκης τον ευχαρίστησε θερμά για τις διευκολύνσεις που παρείχε στους συνέδρους.
Κατά τη διημερίδα αναπτύχθηκαν εννέα (9) εισηγήσεις σχετικές με το θέμα του Συνεδρίου και σε κάθε μια από αυτές ακολουθούσε διάλογος με γόνιμες απόψεις των συνέδρων, οι οποίες έχουν καταγραφεί για την προώθησή των αρμοδίως. Οι εισηγητές ήταν αλφαβητικά οι έφεδροι αξιωματικοί, Αναγνωστόπουλος Δημήτριος (Χανίων), Κιαγιαδάκης Στυλιανός (Ρεθύμνου), Κρουσταλάκης Παντελής (Ηρακλείου), Μανιουδάκης Αθανάσιος (Χανίων), Νικολακάκης Δημήτριος (Χανίων), Νικολουδάκης Γεώργιος (Χανίων), Πετράκης Σωτήριος (Ηρακλείου), Τζανιδάκης Χρήστος (Ρεθύμνου) καθώς και ο απόστρατος αξιωματικός Ξυλάκης Γεώργιος (Χανίων).
Μετά το τέλος της κάθε εισήγησης ακολουθούσε διάλογος με απόψεις και προτάσεις των εφέδρων αξιωματικών επί του θέματος.
ΨΗΦΙΣΜΑ
Μετά τη λήξη των εργασιών ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των συνέδρων για την έκδοση ψηφίσματος, το οποίο διαμορφώθηκε ομόφωνα ως εξής:
«Σήμερα την 17η Φεβρουαρίου 2013, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της διημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2013, στο Γερακάρι Ρεθύμνου, από τα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών της Περιφέρειας Κρήτης (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων), τα παρόντα μέλη αποφάσισαν:
1. Τη δημιουργία ενός μονίμου συντονιστικού οργάνου για τη συνεχή και γονιμότερη συνεργασία όλων των ΣΕΑΝ της Κρήτης. Για την υλοποίηση εξουσιοδότησε τους τέσσερις προέδρους των ΣΕΑΝ Κρήτης.
2. Να απαιτήσουν από την Πολιτεία:
α. Την υλοποίηση της νομοθεσίας για συνεχή επιμόρφωση και εκπαίδευση των εφέδρων αξιωματικών στα νέα οπλικά συστήματα, τις νέες τακτικές στις πολεμικές επιχειρήσεις, την εκτέλεση βολών  και γενικά σε ό,τι έχει σχέση με την Εθνική Αμυνα της πατρίδας μας.
β. Την αξιοποίηση των εφέδρων αξιωματικών, σε τομείς της εκπαίδευσής τους, της εμπειρίας, της μόρφωσης, των δεξιοτήτων και των ηγετικών ικανοτήτων τους. Σ? αυτό θα βοηθήσει και η δημιουργία Μητρώου Δεξιοτήτων Εφέδρων Αξιωματικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου