Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

παρουσίαση του βιβλίου του Εφ.Αξκου Γ.Μέρμηγκα

“Μηδεμίαν ετοιμοτέραν είναι τοις ανθρώποις διόρθωσιν της των προγεγενημένων πράξεων επιστήμης”. Πολύβιος. Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και πλήθους κόσμου η παρουσίαση του βιβλίου του Εφ.Αξκου Γ.Μέρμηγκα

  Mar, 2014
mermigas2Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Δαβάκη, του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Κ.Γκιουλέκα, του Προέδρου κ. Γ.Σούρλα, Ανώτατων Αξιωματικών του Στρατού και πλήθους κόσμου, έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα – Έφεδρου εν εφεδρεία Αξκού (Ι) Π.Α. Γιώργου Μέρμηγκα “Οι Πειρατές της 33ης Μοίρας Ελαφρού Βομβαρδισμού/Ε.Β.Α. και το ελαφρύ βομβαρδιστικό, την Τρίτη 11-3-2014 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Για το βιβλίο έγραψαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ.Κωσταράκος, ο Ιστοριδίφης της Αεροπορικής Ιστορίας Υποπτέραρχος (Ι) Π.Βαρδής Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αεροπορίας Στρατού και Πανελληνίου Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Ταξίαρχος ε.α.Β.Νικολόπουλος, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Γ. Γκιουλέκας, ο Ακόλουθος Αμύνης Βρεταννικής Πρεσβείας C.Makropoulos, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ.Θ.Μπριάνης, ο οποίος και εκπροσώπησε τον ΣΕΑΝ στην εκδήλωση. Ο συγγραφέας τίμησε την μνήμη των στελεχών-πιλότων της ιστορικής μοίρας με την προσφορά του βιβλίου του στις οικογένειες τους, καθώς και τον μοναδικό εν ζωή πιλότο βομβαρδιστή Σαράντο Σκάντζικα, 99 ετών, ο οποίος και προλογίζει το βιβλίο. Όμορφη και συνάμα συγκινητική στιγμή η παρουσία μελών της Ομάδας Αναβιωτών Ιστορίας Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση φορώντας στολή, εξάρτηση, φόρτο μάχης και όπλα, πιστά αντίγραφα των πραγματικών σε κάθε λεπτομέρεια.
ΜΗΝΥΜΑ του Προέδρου του ΣΕΑΝ ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
“Μηδεμίαν ετοιμοτέραν είναι τοις ανθρώποις διόρθωσιν της των προγεγενημένων πράξεων επιστήμης”.Πολύβιος.mermigas 1Ο κ.Γ. Μέρμηγκας παρουσιάζει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του την ιστορική καταγραφή μιας άγνωστης σχετικά πτυχής του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, που αναφέρεται στη δράση της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας και ειδικότερα στην 33η Μοίρα Ελαφρού Βομβαρδισμού. Πράγματι, η εκδοτική και ιστορική συνεισφορά του Έφεδρου εν εφεδρεία Αξκού (Ι) Π.Α., συγγραφέα είναι σημαντική και διαφωτιστική για την δράση της αεροπορίας μας στη λαίλαπα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αναφανεί στο επίπεδο που της αναλογεί. Η βαριά σκιά του πολέμου και της κατοχής, υπήρξε το έναυσμα μιας εποποϊίας, συνέχειας του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 και της θυσίας, μεταξύ των μαχομένων Ελλήνων και των από αέρος Ελλήνων μαχητών αεροπόρων που κυριολεκτικά έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών.



 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΡΙΑΝΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
 ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦ.ΑΞΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου