Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

τα έργα μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα

τα έργα μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Το έργο της μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα της Κύπρου θα καλύψει τις ανάγκες του νησιού λόγω της λειψυδρίας και της κακής ποιότητας του νερού, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων, Βεϊσέλ Έρογλου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί», σε γραπτή του δήλωση για το έργο, ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι ξεκίνησε η βύθιση των αγωγών μήκους 80 χλμ και ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του πρώτου τμήματος στο βυθό της θάλασσας. Σημείωσε ότι η ποσότητα νερού που θα μεταφέρεται φτάνει τα 75 εκ. κυβικά μέτρα και το πιο δύσκολο μέρος, που είναι οι κρεμαστοί -όπως τους ονομάζει- αγωγοί στην επιφάνεια της θάλασσας με πλωτήρες ανέλκυσης, άρχισε να τοποθετείται.
Εξήγησε μάλιστα πως αυτό θα γίνει με την συνδρομή του πλοίου «Fairplayer» ολλανδικής προέλευσης, που απέπλευσε για το σκοπό αυτό από τις 23 Μαρτίου από το λιμάνι Taşucu Seka στην νότια Τουρκία και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση των πρώτων αγωγών στις 24 Μαρτίου το βράδυ.
Θα χρειαστούν, προσθέτει ο Τούρκος Υπουργός, οκτώ δρομολόγια του πλοίου αυτού για να ολοκληρωθεί αυτή η φάση του έργου. Κάθε δρομολόγιο θα διαρκεί 9 ημέρες και θα τοποθετούνται 126 μπλοκ με άγκυρες στο βυθό της θάλασσας. Πάνω από αυτά τα μπλοκ, θα είναι οι αγωγοί που θα συναρμολογούνται επιτόπου. Το πρώτο μπλοκ θα τοποθετηθεί σε βάθος 290 μέτρα και το τελευταίο στα 670 μέτρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου