Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Κλασσικό και αγαπημένο πιάτο, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας.

Σπανακόρυζο

Εκτέλεση
Σπανακόρυζο
1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.

2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.

3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
 
Υλικά συνταγής:

  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου