Σπανακόρυζο
Εκτέλεση
1.
Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι
να γίνουν διάφανα.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Υλικά συνταγής:
- 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
- 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
- 1 ματσάκι άνηθο
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου