Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Οργανα Υπηρεσίας Μονάδων


Αξιωματικός Υπηρεσίας Εβδοµάδας (ΑΞΥΠ)

Έχει  κατά  τη  διάρκεια   της  υπηρεσίας   του  ως  άµεσο προϊστάµενο το λγό εβδοµάδας της µονάδας, αλλά εξαρτάται ως προς την εσωτερική υπηρεσία της υποµονάδας από το διοικητή της και έχει ως άµεσο και διαρκή βοηθό τον αρχιλοχία του λόχου.Κάθε µέρα η υπηρεσία  του αρχίζει  από το εγερτήριο  και λήγει µετά την επιθεώρηση εξόδου των οπλιτών.Επιβλέπει  την  επακριβή  εκτέλεση  των  καθηκόντων  του αλχία και των οργάνων υπηρεσίας της υποµονάδας και το πρωί ενηµερώνεται για οτιδήποτε συνέβη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνέχεια ανάγνωσης

Ανθυπασπιστής Εβδοµάδας

Στην  υπηρεσία  αυτή  ορίζονται  οι  ανθυπασπιστές  της  µονάδας, µόνιµοι και εθελοντές υπαξιωματικοί ή και κατάλληλοι έφεδροί υπαξιωματικοί.
Τελεί   υπό   τις   άµεσες   διαταγές   του   λοχαγού   εβδοµάδας   και αναφέρει σε αυτόν την εκτέλεση των δοθέντων διαταγών.
Παραλαµβάνει από το λγό  εβδοµάδας  την κατάσταση των εβδοµαδιαίων οργάνων υπηρεσίας µονάδας και υποµονάδας. Συνέχεια ανάγνωσης

Αξιωματικός Επόπτης Επιφυλακής-Ασφαλείας Στρατοπέδου (ΑΕΕΑΣ)

Όλοι οι αντισυνταγματάρχες, ταγματάρχες και λοχαγοί που υπηρετούν στο επιτελείο του συντάγματος, ορίζονται κατά σειρά στην υπηρεσία του ΑΕΕΑΣ µε την Ημηρεσία ∆ιαταγή.
Η διάρκεια της υπηρεσίας είναι 24ωρη. Ο ΑΕΕΑΣ δεν απαλλάσσεται από τα υπόλοιπα καθήκοντά του και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας δεν αποµακρύνεται από το στρατόπεδο.
Παραλαµβάνει  από  το  3ο   Επιτελικό  Γραφείο  το  σχετικό φάκελο που περιέχει τα προβλεπόµενα έγγραφα που αφορούν στην εκτέλεση των καθηκόντων της υπηρεσίας του.
Παίρνει  κάθε  πρωί  και  βράδυ  τηλεφωνική  αναφορά  από τους ΑΥ∆Μ των µονάδων και διενεργεί τηλεφωνικές εφόδους.
Επιβλέπει την εκτέλεση από τις µονάδες τυχόν εντολών και δγών που έχουν εκδοθεί από το συγκρότηµα ή τα προϊστάµενα κλιµάκια.
Αναπληρώνει το διοικητή και το επιτελείο του κατά τη διάρκεια της απουσίας τους. Είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του στρατοπέδου και του συγκροτήµατος.
Αναφέρει κάθε πρωί στο διοικητή του συγκροτήµατος  για ό,τι συνέβη   κατά   τη   διάρκεια   της   υπηρεσίας   του   και   υποβάλλει   αναφορά συµβάντων.

Αξιωματικός Υπηρεσίας Διανυκτερεύσεως Μονάδος (ΑΥΔΜ)

Ορίζονται όλοι οι λοχαγοί, οι υπόλοιποι κατώτεροι αξιωματικοί και  σε περίπτωση µη επάρκειας, κατάλληλοι ∆ΕΑ. Η διάρκεια της υπηρεσίας τους είναι 24ωρη.
Είναι ο αντιπρόσωπος του διοικητή και του επιτελείου του κατά  τις µη εργάσιµες  ώρες  και ηµέρες  αργίας  και ευθύνεται  για την άµεση αντιµετώπιση όλων των καταστάσεων που παρουσιάζονται.
Αναπληρώνει   το  λοχαγό  εβδοµάδας  κατά  τη  διάρκεια  της απουσίας του. ∆εν απαλλάσσεται από την ηµερήσια εκπαίδευση, εκτός από τη νυχτερινή.
Παραλαµβάνει από τον προκάτοχό του και παρουσία αξιωματικού του 3ου Γραφείου της µονάδας το φάκελο των καθηκόντων του, µε όλα τα προβλεπόµενα σχέδια και τις διαταγές του.
Ενηµερώνει αµέσως το διοικητή και τους αρµόδιους επιτελείς για κάθε γεγονός το οποίο αφορά στην ασφάλεια, την εφαρµογή σχεδίων, την ανάθεση αποστολών και άλλων ζητηµάτων που καθορίζονται από τη µονάδα.
Παραλαµβάνει  την  εισερχόµενη  αλληλογραφία,  λαµβάνει γνώση αυτής και ενεργεί αναλόγως.
Ευθύνεται   για   την   έγκαιρη   σύνταξη,   επιθεώρηση   των φρουρών,  την  εγκατάσταση  αυτών  και  την  ανάληψη  υπηρεσίας  για  όλα  τα όργανα 24ωρης υπηρεσίας της µονάδας.
Ελέγχει  τα µέτρα  ασφάλειας,  ενεργεί  το  νυχτερινό προσκλητήριο και παραδίδει στους αρχιφύλακες τα συνθηµατικά της ηµέρας.
Ευθύνεται   για  τη  σήµανση   των  σαλπισµάτων   από  τη διανοµή   του  εσπερινού   συσσιτίου   µέχρι   το  εγερτήριο   και  επιβλέπει   την παρασκευή του ροφήµατος.
Απαγορεύει  την είσοδο  στη µονάδα  ατόµων  ξένων  προς την υπηρεσία, κατά τις ώρες της ανάπαυσης και τις νυχτερινές, χωρίς την άδειά του.
Παρευρίσκεται  στα  γενικά  προσκλητήρια  ολόκληρης  της μονάδας του
Ενηµερώνει  το λοχαγό εβδοµάδας  για όλα, µόλις αυτός µπει στο στρατόπεδο.

Λοχαγός Εβδοµάδας

Στην υπηρεσία αυτή εναλλάσσονται οι διοικητές των λόχων, εφόσον είναι µόνιµοι αξιωματικοί.
Παραλαµβάνει από τον υπασπιστή της µονάδας κατάσταση, η οποία περιλαµβάνει εντολές και διαταγές του διοικητή της µονάδας για εκτέλεση και πίνακα µε τα υπόλοιπα εβδοµαδιαία όργανα υπηρεσίας και επιβλέπει την εφαρµογή του προγράµµατος ωρών υπηρεσίας, από το πρωινό προσκλητήριο µέχρι και την επιθεώρηση για έξοδο των οπλιτών, µετά τη διανοµή του εσπερινού συσσιτίου. Συνέχεια ανάγνωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου