Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ..



             Κύριοι συνάδελφοι ,εν όπλοις , χαίρετε άπαντες .

        -Πολλές φορές αναρωτιέμαι εάν είναι σκόπιμο να κάνεις δραστηριότητες ή να είσαι "χαλαρός" εφόσον έλαβε τα αξιώματα και να απολαμβάνεις τον τίτλο σου ? 
Η απάντηση είναι "ΟΧΙ"  γιατί τώρα αρχίζει ο αγώνας που σου ανέθεσαν οι συνάδελφοι σου. 
Είναι δύσκολο να είσαι ανενεργός ,όπως δύσκολο είναι να είσαι και υπέρ ενεργητικός...σίγουρα θα υπάρχει μια μέση οδός  ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι στο ΔΣ και το Σώμα ικανοποιημένο.

          Αναφέρομαι στη μέση -οδό διότι όλοι μας υπηρετούμε την ΠΑΤΡΊΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΊΑ ΠΛΈΟΝ  αλλά με χρόνους που δεσμεύονται από την εργασία μας ,την οικογένεια , τους γονείς . την σκληρή καθημερινότητα .
Κανόνες επιβίωσης  πάρα την θέληση μας αλλοιώνουν την διάθεση μας και μας κάνουν περισσότερο οικείους σε μια πορεία αυτεπιβίωσης και απομόνωσης . Έτσι μειώνετε και το ενδιαφέρον για τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΔΡΑΣΕΩΝ .

Πρώτα θα πρέπει να βρούμε μηχανισμό υποστήριξης ξεχωριστά του κάθε συναδέλφου κι έπειτα ομαδικής μέριμνας.Είναι επιτακτικό να κάνουμε μηχανισμό υποστήριξης των άνεργων συναδέλφων . Αφύπνιση και αλληλοϋποστήριξη πρέπει να έχουν όλοι οι ΣΕΑΝ την αυτή ευθύνη εχει και η ΑΠΟΕΑ ως συντονιστικό όργανο . Αισιοδοξία και χαμόγελο πρέπει να υπάρχουν πάντα στα χείλη του Εφέδρου Αξιωματικού.  
Κανένας Σύνδεσμος ανα την Ελλάδα δεν πτώχευσε από μέλη.Πτωχεύσαν όσοι δεν ενεργοποιούνται και μετατρέπουν τους ΣΕΑΝ τους σε γραφεία ταμπέλες. Δίχως υπερβολή υπάρχουν  ανενεργοί Σύνδεσμοι με υπαιτιότητα των ΔΣ τους .

Ως πρόεδρος ξανά τα τελευταία χρόνια , δεν κακίζω κανένα κληρωτό  μας και είμαι πάντα διαθέσιμος να αναγνωρίσω και την ελαχιστότατη συν -εισφορά ή συμμετοχή σε δραστηριότητες των μελών μας.
Αντίθετα τους είμαι ειλικρινά ευγνώμων ...γιατί βρήκαν ελάχιστο χρόνο να τον μοιρασθούν μαζί μας. 


         Κύριοι συνάδελφοι δουλέψτε μεθοδικά σε τρίμηνα ....σχεδιάστε ,πορείες ,ενημερωτικές επισκέψεις, πρώτες βοήθειες με το ΕΚΑΒ ή τον Ερυθρό Σταυρό, επισκεφθείτε ένα καταφύγιο της περιοχής ,κάντε εκπαίδευση προσανατολισμού , διοργανώστε έκθεση γραμματοσήμου, σπάνιων πολεμικών βιβλίων ,συλλέξτε προσωπικά αντικείμενα συναδέλφων , αξιοποιήστε την ομορφιά του τόπου σας για να καλέσετε άλλους ΣΕΑΝ   ,τιμήσατε τους Βετεράνους του Συνδέσμου η της πόλεως σας κλπ. Υπάρχουν τόσα να κάνετε που θα ήθελα πολλές στήλες  για να τις περιγράψω. 

       Επιστρέφω στον Εθελοντισμό και στις Δραστηριότητες  με δύο τρόπους υλοποίησης κατά την γνώμη μας:

1. Να ανταποκρίθητε σε ορισμένες δράσεις αρα να ικανοποιήσετε μικρότερο αριθμό μελών σας.
2. Να αναπτύξετε Επιτροπές Δράσεων αρα θα καλύψετε περισσότερες ανάγκες μελών και θα έχετε μεγαλύτερο απολογιστικό έργοκαι συμμετοχές εφέδρων  εφόσον οι Επιτροπές δουλέψουν πχ Επιτροπή Περιβάλλοντος, Επιτροπή Αθλητισμού, Επιτροπή Φιλοτελισμού κ,α

Ως επίλογο θέλω να θυμάστε ότι όποιος εφαρμόζει κάτι νέο ...θα λάβει και καλή και κακή κριτική .Για να μην έχετε την αίσθηση του "ΑΤΛΑ" κάθε σας απόφαση να είναι συλλογική και να απορρέει από την διαδικασία του Διοικητικού Συμβουλίου . Εξάλλου από την μυθολογία μας "τις πολλές κλιματσίδες δεν μπορούσαν να τις σπάσουν ,μια μια ,όμως τις τσάκιζαν..."¨τις συλλογικές αποφάσεις κάνείς  δεν μπορεί να τις αμφισβητήσει . Να θυμάστε πολλά κοκόρια μαζί δεν κάνουν θαύματα ...πολλά μυρμήγκια μαζί κτίζουν κοινωνίες.Ας μην είμαστε φωνακλάδες εφήμεροι όπως τα τζιτζίκια , ας γίνουμε εργάτες πρώτα του Συνδέσμου να βελτιώσουμε τα του οίκου μας κι έπειτα θα στείλουμε και εκπροσώπους ικανούς*  στην ΑΠΟΕΑ (* με σύγχρονες ιδέες στα θέματα της  εφεδρείας ) Εξ' άλλου  η απεριόριστη επικοινωνία μεταξύ μας ,η ανταλλαγή απόψεων και τέλος η αφύπνιση πολλών ΣΕΑΝ εχει βελτιώσει τη λειτουργία των Συνδέσμων . Η ανατροπή για την ανατροπή προσώπων δεν εχει ουσία . Η αλλαγη νοοτροπίας εχει σημασία και σ΄αυτο θα είμαι σταθερός και  πάντα ξεκάθαρος.Η προσαρμογή στο σήμερα είναι η μόνη επιλογή. 

Τι κάναμε από την αρχή του 2014:

1.Δωρεάν Μαθήματα Α΄Βοηθειών σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού μας σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β
2. Δωρεά 80 κουβερτών και 40 κιλά σαμπουάν στους κρατουμένους των φυλακών Βόλου.
3Διαθέσαμε 460 περίπου φυτά στα 52 Δημοτικά σχολεία του Νομού
4. Κοπή πίτας 
5.Τακτοποίηση στα νέα Γραφεία μας
6 Ημερίδα του ΣΕΑΝ με θέμα "ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ¨στην 1η ΤΑΞΑΣ
7. Αγιασμος στα Νέα Γραφεία μας και Έκθεση Φωτογραφίας συναδέλφου με θέμα "Φιλ-ίππος"
8. Ηχογραφήσαμε 24 νέες ραδιοφωνικές εκπομπές με τον "Εθελοντή εν δράσει"
9. Συμμετοχή στο άτυπο δίκτυο "Εθελοντών της Περιφερειακ΄'ης ενότητας Μαγνησίας" 
10. Συμμετοχή στην αντιπυρική ενημέρωση του Δήμου Βόλου και της Περιφέρειας .
11.Ενεργοποίηση της αντιπυρικής ομάδας 45 εθελοντών 
12. Λάβαμε άδεια για χρήση 10 μοτορόλες χειρός με δική μας συχνότητα .
13Ξεκινήσαμε τα Δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας.Κάθε Δευτέρα 
14. Ημερίδα του ΣΕΑΝ με θέμα "ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ¨στο 304 ΠΕΒ 
15.Παραλαβή Τζιπ 4χ4 απο ΟΔΔΥ υπέρ ΣΕΑΝ Μαγνησίας 
16.Μουσική Βραδιά αφιερωμένη στην"Γαλανόλευκη  Σημαία 
 μας "   με βράβευση συνεργατών .
17.είχαμε 28  νέες έγγραφες από 1/1 , 
18  πραγματοποιήσαμε 4 ΔΣ  ,


εντός του Θέρους Σχεδιάζουμε σχολείο ΚΑΡΠΑ , κατάθεση στεφανιού στο Γράμμο  και τέλος μαθήματα Ναυαγοσωστικής .

                                 Καλό Καλοκαίρι 

                                  Εμμανουηλ  Γ . Παυλής 
                                     εφ. Τχης (ΠΖ) 
                                 πρόεδρος 2009-2015 


                                                     

 ΥΓ  το Γραφείο μας θα είναι κλειστό τον Μήνα Αύγουστο .

                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου