Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

«Ιστορία Του Αρχαίου Ελληνικού Κράνους»

View POSTER - AFISSA.jpg in slide show

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Προς   
Συντάκτες & Δημοσιογράφους Πολιτιστικού Ρεπορτάζ,
Σας ενημερώνουμε ό,τι η έκθεση του αξιόλογου Πειραιώτη γλύπτη Γεωργίου Ρούσση ο οποίος έζησε τα νεανικά του χρόνια στο Τορόντο του  Καναδά, με θέμα «Ιστορία Του Αρχαίου Ελληνικού Κράνους» στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας (Λεωφ. Ποσειδώνος & Καραγιωργά 2)  από 29 Μαρτίου έως 12 Απριλίου 2014 και ώρες: 10.00 – 21.00, όπου αναμένεται μεγάλη επιτυχία να την επισκεφθούν  όχι μόνο οι τουρίστες της περιοχής και αλλά πλήθος κατοίκων και επίσημων παραγόντων του Δήμου Γλυφάδας  εξ αιτίας του θέματος του καλλιτεχνικού έργου.
Εγκαίνια: Σάββατο 29 Μαρτίου ώρα: 19.00. 
Χορηγός: “Knossos Beach – Bungalows & Suites”. Η Έκθεση διοργανώνεται υπό την αιγίδα: “Κέντρο Ελληνισμού-Ίδρυμα Δαμιανού”, “Καναδικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα”, “Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών Ελλάδος”, και ”Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού”.
Η έκθεση παρουσιάζει μια συλλογή «22 Αρχαίων Ελληνικών Κρανών» τα οποία ως μελέτη και έρευνα διήρκησε περισσότερα από  πέντε (5) χρόνια όχι μόνο να ολοκληρωθεί ως ιστορική σειρά αρχαίου ελληνικού κράνους αλλά και η ελαφρότητα του κάθε κράνους ώστε να είναι στο πραγματικό βάρος που φορούσαν οι αρχαίοι οπλίτες χωρίς να τους κουράζει.
Για την συλλογή αυτή έγραψαν αρκετοί επιστήμονες αρχαιολόγοι  (Μαρία και Λευτέρης Πλάτωνος, Γεώργιος Σταϊνχάουερ κ.ά).
Η συλλογή «Η Ιστορία Του Αρχαίου Ελληνικού Κράνους» προγραμματίζεται να εκτεθεί περιοδικά σε χώρους φορέων πόλεων της Ελλάδος καθώς και του εξωτερικού, όπου θα σας ενημερώνουμε γι' αυτό.  Ο γλύπτης  Γεώργιος Ρούσσης με τη συλλογή αυτή, του Αρχαίου Ελληνικού κράνους  προβάλλει με τον τρόπο του,  ένα μέρος της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδος, και παράλληλα με την ανάπλαση και τη μουσειακή πατίνα που τους έχει δώσει έχει καταφέρει να τα κάνει ίδια με αυτά που εκτίθενται στα μουσεία του εξωτερικού.
Και επιπλέον, η συλλογή αυτή είναι μοναδική στο κόσμο καθότι δεν υπάρχει ακόμα και στα μουσεία της Ελλάδος.
Θα χαρούμε πολύ να προωθήσετε το Δελτίο Τύπου μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε νέα σας,
Γεώργιος Ρούσσης
Γλύπτης και Ερευνητής
Κινητό: +30 6972143221     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου