Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

«Ορεινός Αγώνας Κίσσαβου».


 
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας με τη μεγάλη δυναμική που έχει αναπτύξει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, θέλοντας να συνδράμει και αυτός στην ανάπτυξη της περιοχής του όρους Κισσάβου αλλά και του Νομού γενικότερα, συνεχίζει τη διοργάνωση για πέμπτη φορά τον Πανελλήνιο Ορεινό Αγώνα με τίτλο «Ορεινός Αγώνας Κίσσαβου». Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή μήκους 33,5 χιλιομέτρων με απότομο ανέβασμα στην αρχή αλλά και πολύωρο τρέξιμο σε ορεινή διαδρομή, κάτι που της αυξάνει τη δυσκολία (αλλά και την ομορφιά).

Με την ελπίδα να συμμετέχουν και λιγότερα έμπειρα μέλη ή άτομα που δεν έχουν την άριστη φυσική κατάσταση που απαιτείται για τα 33,5 χιλιόμετρα του Ορεινού Αγώνα Κίσσαβου, αποφασίστηκε η διαξαγωγή ενός αγώνα μικρότερης δυναμικότητας με τίτλο Ημιορεινός Αγώνας Κίσσαβου. Ο δευτερεύων αυτός αγώνας θα έχει μήκος 13,5 χιλιόμετρα και δε θα υστερεί καθόλου σε ομορφιά αλλά ούτε και σε οργάνωση από τους διοργανωτές. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ο Δήμος Αγιάς και ο Δήμος Τεμπών.

Πέμπτος Ορειβατικός Αγώνας Κίσσαβου | www.lightgear.gr Πέμπτος Ορειβατικός Αγώνας Κίσσαβου 2014 | Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας | www.lightgear.gr
Η διαδρομή του 5ου Ορειβατικού Μαραθώνιου Κισσάβου διασχίζει ένα από τα πιο όμορφα βουνά της Ελλάδας με πανέμορφα δάση καστανιάς, οξιάς και ελάτης, απόκρημνες χαράδρες και φαράγγια με ορμητικούς χειμάρρους και καταρράκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου