Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ευχαριστούμε τον Υπέυθηνο του Συνδέσμου μας στον Δήμο Αλμυρου εφ.Αξκο κ.Πέτρο Μαχά.



Αλμυρός: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου



Με την παράταξη των σχολείων έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών και την επίσημη δοξολογία, άρχισε σήμερα 25η Μαρτίου ο εορτασμός της εθνικής επετείου και του«Ευαγγελισμού της Θεοτόκου».
Αμέσως μετά τη δοξολογία εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας η κ. Μαγδαληνή  Φυτιλή, δασκάλα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.ά. Έπειτα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.
Τα τμήματα της παρέλασης με τη σειρά που παρουσιάστηκαν μπροστά από τους επισήμους ήταν: Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ», 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικ’ο, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ., Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Λύκειο Ελληνίδων (Τμήμα Αλμυρού), Στρατιωτικό Τμήμα της 111 Πτέρυγας Μάχης.
Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν στην πλατεία με Ελληνικούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες των 1ου, 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη των κ.  Νικολάου Κουτμάνη, κ. Νέστορα Τσαμπίρα και της κ. Σοφίας Μπάρδα,  γυμναστών του 1ου, 2ου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, αντίστοιχα.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων δόθηκε δεξίωση στο Δημαρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου