Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

έκθεσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου

Στην επανεξέταση της έκθεσης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου προχωρά το υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Τουρκίας.
Η πρόταση θα εξεταστεί από επιτροπή, που θα αποτελείται από 58 διαφορετικούς εκπροσώπους κρατικών υπηρεσιών, όπως υπουργεία, πανεπιστήμια και την αρχή πυρηνικής ενέργειας.
Υπολογίζεται ότι το άνοιγμα της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.
Στόχος της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο είναι να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες παραγωγής και κατασκευής εφέτος, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες για τον αντιδραστήρα εντός του 2014.
Υπενθυμίζεται ότι, την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού έχει αναλάβει η ρωσική κρατική εταιρεία ατομικής ενέργειας, Rosatom.



Η China Machinery Engineering Corporation (CMEC), η οποία από τα μέσα του '80 δραστηριοποιείται στην Τουρκία στο κομμάτι του engineering, της προμήθειας και κατασκευής ενεργειακών έργων, ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να προβεί σε άμεσες επενδύσεις στη χώρα στον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, «η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για εμάς, με τεράστια δυναμική ανάπτυξης στην ενέργεια. Τώρα το μερίδιο των δραστηριοτήτων μας στη χώρα έχει υπερβεί το 5% των παγκόσμιων εσόδων μας.
Έχουμε κάνει έργα άνω των 3 δισ. δολ. στη χώρα, ενώ ετοιμαζόμαστε να ολοκληρώσουμε ακόμη ένα έργο 1 δισ. ως τα τέλη του 2013. Επί της παρούσης, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε στο κομμάτι της ενέργειας, μεταφοράς ή διανομής της Τουρκίας», τόνισε ο Zhang Chun.
Η CMEC σχεδιάζει να "ρίξει" στην τουρκική αγορά περίπου 50 - 100 εκατ. δολάρια από ίδια κεφάλαια, βέβαια όπως διευκρινίζει ένα σημαντικό ποσό θα προέλθει υπό τη μορφή πίστωσης και από κινεζικές τράπεζες.
Ο Chun διευκρινίζει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνομιλιών με ένα μεγάλο αριθμό τοπικών ενεργειακών εταίρων, ενώ ήδη έχει εκπονηθεί και το απαραίτητο business plan για την πραγματοποίηση εξαγορών στον κλάδο των κατασκευών.
Ο ίδιος μάλιστα σημειώνει ότι βλέπει ευρύ μέλλον ανάπτυξης στο κομμάτι της καύσης άνθρακα στην ηλεκτρική ενέργεια της Τουρκίας, καθώς και στην παραγωγή ΑΠΕ.



 http://www.energypress.gr/
Energy Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου