Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

απήθυνε μήνυμα ισχύος ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από τον Έβρο

amyntika.gr : LEOPARDPYR 630x472 600x449 Αβραμόπουλος προς Τούρκους : Αυτή είναι η στρατιωτική ισχύς της Ελλάδας
Με κύριους αποδέκτες τους δυο Τούρκους στρατιωτικούς της Πρεσβείας – τον σμήναρχο Ακόλουθο Άμυνας και τον  αντισυνταγματάρχη βοηθό του – απήθυνε  μήνυμα ισχύος ο Υπουργός Άμυνας   Δημήτρης Αβραμόπουλος από τον Έβρο: Κάλεσε λοιπόν τους Πρέσβεις , Ακολούθους Άμυνας και διπλωμάτες  .από αρκετές χώρες -  μεταξύ των οποίων και τους δυο Τούρκους στρατιωτικούς - που παρακολούθησαν την εθνική διακλαδική άσκηση Παρμενίων   το Πεδίο Βολής Ψηλού Στάλλου, να μεταφέρουν στις χώρες τους  το μήνυμα  ισχύος  των Ελληνικών Ενόπλων  που είδαν να αναπτύσσεται μπροστά τα μάτια τους στον Εβρο. 
Και πρόσθεσε  ότι πρέπει να ξέρουν όλοι ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός από την προάσπιση  της εδαφικής ακεραιότητας είναι πάντα διαθέσιμες  στην εξυπηρέτηση του διεθνούς δικαίου.
Άξιο σημειώσεως είναι και η αναφορά του Υπουργού ,μιλώντας στους ασκούμενους,  ότι η πολιτεία θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια  για να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση στους στρατιωτικούς  και στις οικογένειές τους.
Πρέπει να αναφερθεί ότι η άσκηση δεν είχε την διάσταση παλιότερων διακλαδικών ασκήσεων τύπου Παρμενίων- και η οικονομική κρίση ήταν ένας περιοριστικός παράγοντας .Μονάδες δεν μεταφέρθηκαν από μακριά, ούτε έγινε πρόσκληση εφέδρων όπως άλλες φορές σε αντίστοιχες ασκήσεις. Είχε πάντως εθνοφύλακες. Ούτε επίσης ς είχε – όπως είχε διαρρεύσει εντέχνως από κάποια ”κέντρα”- ότι έχει …πιο επιθετικό χαρακτήρα από τον προηγούμενο Παρμενίωνα ( του 2010).
Ωστόσο κατά τις  τελικές φάσεις της άσκησης   σήμερα  στον Έβρο έγιναν  βολές Πυροβολικού, Αρμάτων Μάχης, Επιθετικών Ελικοπτέρων  και Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας  .Το ίδιο έχει προγραμματισθεί να γίνει και  αύριο Παρασκευή στην Λέσβο, παρουσία του ιδίου και της Αναπληρωτού Υουργού κ. Φώφης Γεννηματά, που σήμερα ήτανστο εξωτερικό.
Πέραν όπως αυτών  κατά τις δύο πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων από το ΓΕΕΘΑ έγινε γνωστό ότι η Πολεμική Αεροπορία  πραγματοποίησε πάνω από 200 έξοδους μαχητικών αεροσκαφών και μεγάλο αριθμό μεταφοράς υλικών και μέσων σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Επίσης το Πολεμικό Ναυτικό από την πρώτη ημέρα συμμετέχει στην άσκηση, σε όλο το θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου, με 77 μονάδες κρούσης και υποστήριξης με εξαιρετικά ποσοστά διαθεσιμότητας καθώς και 10 ιπτάμενα μέσα. Οι Ειδικές Δυνάμεις με την συνδρομή ιπτάμενων και πλωτών μέσων αναπτύχθηκαν ταχύτατα, ημέρα και νύχτα, σε περιοχές επιχειρήσεων της άσκησης.
Την σημερινή φάση παρακολουθησαν  και ο υφυπουργός Άμυνας κ Α Δαβάκης , οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων  και βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Πύρρος Δήμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου