Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Οι νταλίκες έφυγαν και στη Άρτα έμειναν οι... διαβεβαιώσεις

23/10/2013
 
Με το χειρότερο δυνατό τρόπο έληξε για την Ήπειρο και την πόλη της Άρτας το "σίριαλ" με το Κέντρο Νεοσυλλέκτων -  Νταλίκες φόρτωσαν και μεταφέρουν τον εξοπλισμό του στην Καλαμάτα - Έντονες οι αντιδράσεις στην περιοχή
Νέα έδρα θα έχει στο εξής το Κέντρο Νεοσυλλέκτων που μέχρι χτες βρισκότανε στην Άρτα. Την Τρίτη, νταλίκες φόρτωσαν και μεταφέρουν τον εξοπλισμό του στην Καλαμάτα, αφήνοντας "άφωνους" τους κατοίκους της Άρτας που μέχρι πρότινος άκουγαν από "επίσημα χείλη" διαβεβαιώσεις πως το ΚΕΝ δεν πρόκειται να φύγει από την πόλη τους.
Κύκλοι των τοπικών βουλευτών της Κυβέρνησης διαβεβαίωναν πως το ΚΕΝ Άρτας θα λειτουργούσε και μάλιστα θα υποδεχόταν και τη "σειρά" νεοσυλλέκτων του μήνα Νοεμβρίου.

Η εμφάνιση των φορτηγών στην πύλη του ΚΕΝ Άρτας γκρέμισε και τις τελευταίες ελπίδες παραμονής του Κέντρου στην πόλη της Ηπείρου καθώς στη θέα των μεταφορικών οχημάτων όλοι πλέον κατάλαβαν πως το ΚΕΝ αναχωρούσε για... άλλες πολιτείες.

Η απόφαση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Αβραμόπουλου μοιάζει εκτός λογικής, καθώς αποδυναμώνει οικονομικά μια Περιφέρεια με υψηλότατους δείκτες ανεργίας και πολύ χαμηλούς δείκτες οικονομικής ευημερίας και ανάπτυξης.

Επίσης η κίνηση αυτή αποδυναμώνει -ως ένα βαθμό- και στρατιωτικά την Ήπειρο, έναν τόπο με ιδιαίτερη γεωστρατηγική θέση και πολύ συγκεκριμένες στρατιωτικές ανάγκες. Ανάγκες που συνδέονται άρρηκτα τόσο με αριθμητικές όσο και με ψυχολογικές παραμέτρους.

Έντονες οι αντιδράσεις στην Άρτα και σε ολόκληρη την Ήπειρο

Η απόφαση για τη μεταφορά του ΚΕΝ στην Καλαμάτα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τόσο στην άμεσα θιγόμενη πόλη, την Άρτα, όσο και σε ολόκληρη τη Ήπειρο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν ευθέως λόγο για ψευδο-ευνομούμενη πολιτεία που αποφασίζει και διοικεί με κομματικά και εκλογικά κριτήρια. Μάλιστα, ορισμένοι προχωρούν ένα βήμα παραπέρα συνδέοντας το τόπο στον οποίο μεταφέρεται το ΚΕΝ με την ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού, την Καλαμάτα.

Ενδεικτική είναι η δήλωση της βουλευτή κας Όλγας Γεροβασίλη, η οποία με δήλωσή της, μιλά -ευθέως- για εμπαιγμό που περισσεύει. Στη δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη αναφέρει τα εξής:

"Σήμερα, αποδείχτηκε, για ακόμη μία φορά, ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εμπαίζει τον Αρτινό λαό. Νταλίκες φόρτωσαν είδη στρατωνισμού από το ΚΕΝ Άρτας για να τα μεταφέρουν στο ΚΕΝ Καλαμάτας, στην εκλογική περιφέρεια του πρωθυπουργού. Η συνειδητή παραπληροφόρηση, με την μέθοδο των διαρροών και των δήθεν διαβεβαιώσεων «ημετέρων», δεν μπορεί πλέον να κρύψει το γεγονός ότι ολοκληρώνεται η απογύμνωση του ΚΕΝ Άρτας, εγκαταλείποντας ως άδειο κέλυφος το στρατόπεδο. Η Άρτα δεν χρειάζεται άλλο ένα «Παπακώστα». Το υπουργείο δεν μπορεί να κρύβεται άλλο πίσω από ασαφείς απαντήσεις. H κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα και με διαφάνεια, πράγμα που μέχρι στιγμής έχει αποφύγει επιμελώς, για το ποιοι είναι οι σχεδιασμοί, εάν υπάρχουν βέβαια..."

Οι νταλίκες έφυγαν και στη Άρτα έμειναν οι... διαβεβαιώσεις

Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν αφειδώς όλους τους προηγούμενους μήνες, τόσο από τον Υπουργό Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και από τον αντιπρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στους βουλευτές της Άρτας και στους τοπικούς φορείς, για συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕΝ, φαίνεται πως είναι οι μόνες που... "μένουν" πλέον στη Άρτα από τη συγκεκριμένη υπόθεση...

Μένουν να θυμίζουν εκείνη την ιστορική δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, πως "στην Πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται". Μια φράση που στην περίπτωση του ΚΕΝ, ισχύει και από τις δυο της όψεις...

Την ίδια στιγμή, τα είδη στρατωνισμού του ΚΕΝ Άρτας μεταφέρονται στην Καλαμάτα για να "ενισχύσουν" τα ΚΕΝ Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

To epirusday.gr παρακολουθώντας από την αρχή στενά το θέμα, είχε ενημερώσει από τις 23 Ιουλίου 2013 τους αναγνώστες του για το επικείμενο λουκέτο στο ΚΕΝ Άρτας δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο "Τέλος εποχής" για το ΚΕΝ Άρτας. Στις 7 Αυγούστου 2013, τα δεδομένα φάνηκε να διαφοροποιούνται προς τη θετική κατεύθυνση, με το ΚΕΝ να παίρνει "παράταση ζωής" τουλάχιστον ενός έτους, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας της Ηπείρου με τον τίτλο: Άρτα: Επίσκεψη Παπαλέξη στο ΚΕΝ - Παρατείνεται η λειτουργία του για έναν ακόμη χρόνο.

Εξάλλου, άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η τύχη δύο άλλων στρατοπέδων, εκείνων της Κόνιτσας και των Φιλιατών. Και για τα δύο υπήρξε έντονη φημολογία περί "λουκέτου" την οποία, όμως, διέψευσε ο κ. Αβραμόπουλος, όπως άλλωστε είχε συμβεί και με την αντίστοιχη φημολογία περί κλεισίματος του ΚΕΝ Άρτας.

Μέχρι που ήρθαν οι νταλίκες...
Στο παρόν δημοσίευμα αξιοποιήθηκαν πληροφορίες και υλικό από το Αρχείο του epirusday.gr, το epiruspost και τον Τηλεβόα της Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου