Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά στο Γ’ Σώμα Στρατού / NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη


Επίσκεψη στο Γ’ Σώμα Στρατού/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε σήμερα η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, στα πλαίσια του εορτασμού της 9ης Επετείου από την ημερομηνία αποδοχής του Στρατηγείου από το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο (NAC), η οποία θεωρείται ως Γενέθλια ημέρα του.

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκε για το ρόλο και τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Γ’ Σώματος Στρατού, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

«Το NRDC-GR δεν αποτελεί για εμάς απλά και μόνο την εκπλήρωση κάποιων εθνικών μας υποχρεώσεων. Αποτελεί τη δέσμευσή μας σε σχέσεις αληθινής φιλίας και άρρηκτης συμμαχίας εντός του ΝΑΤΟ» σημείωσε στην ομιλία της η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
 
 Πρόσθεσε δε ακόμη ότι:
«Αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή και πολυεπίπεδη κρίση. Απειλείται η συνοχή μεγάλων οργανισμών, η σύμπλευση συμμάχων, δημιουργούνται νέα σημαντικά πεδία αντιπαραθέσεων και εμφανίζονται νέες απειλές.
 
Από την κατάσταση στην Ουκρανία μέχρι το Ιράκ και τη Συρία.  Η γειτονιά μας είναι σε ένταση, αναταραχή ή ανοικτό πόλεμο.
Με θετική, δημιουργική, αισιόδοξη και καινοτόμα σκέψη, μα πάνω απ’ όλα με αποφασιστικότητα μπορούμε να επιλύσουμε τα φαινομενικά άλυτα προβλήματα ή να συνδράμουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Το NRDC-GR, μας γεμίζει σιγουριά ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις όταν τίθενται εκτός ελέγχου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου