Τα μαχητικά επόμενης γενιάς των ΗΠΑ- τα οποία αναμένεται να διαδεχτούν τo F/A-18 E/F Super Hornet του Ναυτικού και το F-22 Raptor της Αεροπορίας- κατά πάσα πιθανότητα θα διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα.
Όπως ανέφερε στο USNI News – το portal ενημέρωσης και αναλύσεων του US Naval Institute- στέλεχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού...
ενημερωμένο για τα σχέδια αντικατάστασης του Super Hornet κατά το 2030, θα υπάρχει μεγάλη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Όπως ανέφερε στο USNI News – το portal ενημέρωσης και αναλύσεων του US Naval Institute- στέλεχος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού...
Αν και υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο όραμα της Πολεμικής Αεροπορίας για το μαχητικό εναέριας υπεροχής της (F-X) και το αντίστοιχο όραμα του Πολεμικού Ναυτικού για το δικό του μαχητικό (F/A-XX) υπάρχει συμφωνία σε κάποια θεμελιώδη χαρακτηριστικά.
«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στο ότι πρέπει να δουλέψουμε πάνω στο PNT (Positioning, Navigation, Timing), τις επικοινωνίες και τη μετακίνηση big data μεταξύ των δύο υπηρεσιών» ανέφερε το στέλεχος.
Δεν είναι ακόμα σαφές σύμφωνα με τη naftemporiki.gr, πώς τεχνολογία όπως η τεχνητή νοημοσύνη (Α.Ι) θα βοηθούσε ένα τακτικό μαχητικό να ολοκληρώσει την αποστολή του- ωστόσο, εκτιμάται ότι η Α.Ι θα μπορούσε να λειτουργήσει βοηθητικά όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων, με τρόπο παρεμφερή με αυτόν που συναντάται σε μαχητικά σαν το F-22 και το F-35, με τον ενοποιημένο τρόπο χρήσης των αισθητήρων.
Στις 27 Αυγούστου στο Μόφετ Φιλντ της Καλιφόρνια έλαβε χώρα μία «συνδιάσκεψη καινοτομίας», υπό τον τίτλο Air Superiority: 2030 and Beyond.
Στο επίκεντρό της βρισκόταν η εύρεση νέων ιδεών σχετικά με την επίτευξη εναέριας υπεροχής.
Τόσο το Ναυτικό όσο και η Πολεμική Αεροπορία, παρά τις διαφορές τους, προσβλέπουν σε συνεργασία με τις εταιρείες τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ για την αντιμετώπιση των τεχνολογικών προκλήσεων στον τομέα της έκτης γενιάς μαχητικών αεροσκαφών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου