Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Επέτειος της Μάχης της Δοϊράνης

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης της Δοϊράνης, στο Ελληνικό Στρατιωτικό κοιμητήριο Δοϊράνης, στην οποία παρέστησαν ο Διοικητής του Γ’ΣΣ/NRDC-GR, Αντιστράτηγος κ. Ηλίας Λεοντάρης, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η παραπάνω Μάχη έλαβε χώρα στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 1918, κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, με τους Έλληνες και Βρετανούς από τη μια πλευρά και την 1η Βουλγαρική Στρατιά από την άλλη. Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Μεραρχία Σερρών και η Μεραρχία Κρητών. Η μάχη έλαβε χώρα στα πλαίσια της βαλκανικής εκστρατείας του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και έληξε με την αναχαίτιση των συμμαχικών επιθέσεων από τους Βουλγάρους.

Οι απώλειες των Συμμάχων ανήλθαν στους 7.000 περίπου Βρετανούς και Έλληνες στρατιώτες, ενώ αυτές των Βουλγάρων στους 2.700. Τις περισσότερες απώλειες μεταξύ των Συμμάχων υπέστη το 12ο Βρετανικό Σώμα και η Μεραρχία Σερρών, ενώ το 16ο Βρετανικό Σώμα και η Μεραρχία Κρητών έχασαν λιγότερους από 1000 άνδρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου