Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μοναδικό θέαμα πρόσφερε η διεθνής παρέλαση στρατιωτικών μπαντών στην Κόκκινη Πλατεία!

01.09.2014 | 16:18
Image
Εντυπωσιακό θέαμα κατά την έναρξη του Διεθνούς Στρατιωτικού Φεστιβάλ Μουσικής “Spasskaya Tower”

Σύμφωνα με το Reuters, "οι καλύτερες στρατιωτικές μπάντες του κόσμου εισέβαλαν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας", στο πλαίσιο του διεθνούς στρατιωτικού φεστιβάλ μουσικής “Spasskaya Tower”.


πηγή: Reuters
Φέτος το θέμα είναι ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.


πηγή: Reuters
Οι Ρώσοι οικοδεσπότες, που εκπροσωπήθηκαν από μονάδες της Κρατικής Τιμητικής Φρουράς, υποδέχθηκαν τις ξένες στρατιωτικές μπάντες με ένα θέαμα που έκοψε την ανάσα σε όσους το παρακολούθησαν. Το πρόγραμμα συνδύαζε στρατιωτική, κλασσική, παραδοσιακή, ποπ και ροκ μουσική με εντυπωσιακές παρελάσεις που πλαισιώνονταν από φωτισμούς λέιζερ και ασύλληπτο αριθμό πυροτεχνημάτων.


πηγή: Reuters
“Φέτος το φεστιβάλ αφιερώνεται στην επέτειο των εκατό χρόνων από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου”.


πηγή: Reuters
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του τουρκικού στρατού στην εναρκτήρια εκδήλωση. Στο φεστιβάλ συμμετέχει η αρχαιότερη στρατιωτική μπάντα της Τουρκίας, η Μεχτέρ, η οποία χρονολογείται από την εποχή των Σουλτάνων, καθώς ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα! Τότε, ο Σελτζούκος Σουλτάνος Αλαεντίν Καϊκουμπάντ Γ' είχε στείλει στον Οσμάν Α', την ορχήστρα συνοδεία επιστολής, ως πρωτότυπο δώρο χαιρετισμού για την ανάληψη της εξουσίας.


πηγή: Reuters
Η Κόκκινη Πλατεία φιλοξενεί το φεστιβάλ από τις 30 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τη γιορτή της μουσικής που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, ενώ η βασική αρένα είναι χωρητικότητας 7.000 θεατών.


πηγή: Reuters
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν περισσότεροι από 1500 μουσικοί και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο και το πρόγραμμα περιλαμβάνει παράλληλα χορό, ακροβατικές επιδείξεις, επίδειξη πολεμικών τεχνών και ιππικές επιδείξεις.

Στρατιωτικές μπάντες από την Αρμενία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Καζακστάν, την Κίνα, το Μεξικό, τη Ρωσία, την Ελβετία και την Τουρκία συμμετέχουν στο πέμπτο ετήσιο φεστιβάλ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου