Πιο πετυχημένο timing νομίζουμε ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει! Ο λόγος φυσικά για τα όσα αποκαλύπτει αυτήν την περίοδο, μέρα με τη μέρα, η γη της Μακεδονίας, στην Αμφίπολη, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση από πλευράς του ΓΕΣ της διεξαγωγής, και μάλιστα πανελλαδικώς, της τακτικής ασκήσεως άνευ στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «Αλέξανδρος - 2014».

Η άσκηση «Αλέξανδρος - 2014», που διεξάγεται το διάστημα 8-12 Σεπτεμβρίου, σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο χώρο, είναι εθνική διακλαδική άσκηση, μεγάλης κλίμακος χωρίς τη φυσική συμμετοχή στρατευμάτων, με ταυτόχρονη ευρεία συμμετοχή του στρατιωτικού τομέα μέχρι επιπέδου Μειζόνων Διοικήσεων, αλλά και πολιτικών φορέων, στο βαθμό που είναι δυνατό.
Σύμφωνα με το ΓΕΣ «Σκοπός της ασκήσεως είναι η εξάσκηση του προσωπικού στη διαδικασία χειρισμού κρίσεων και στη λειτουργία των επιτελείων σε όλες τις φάσεις πριν και κατά τις επιχειρήσεις».
Πρακτικώς, με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, όλοι ασκούνται «όπως θα πολεμήσουν» (που λέει ο λόγος), μέσω …κομπιούτερς!