Εάν βρίσκεστε στην Πάτρα ή τα περίχωρα, την ερχόμενη εβδομάδα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθείτε το ιστορικό ρωσικό ιστιοφόρο Κρουζενστέρν (Kruzenshtern). Το εντυπωσιακό σκάφος του 19ου αιώνα θα κάνει και μια στάση στο μεγαλύτερο λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας, 27-29 Ιανουαρίου.

Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ: http://rbth.gr/28075
Το ιστορικό Κρουζενστέρν (Kruzenshtern), το ρωσικό εντυπωσιακό ιστιοφόρο του 19ου αιώνα παραμένει μάχιμο και ταξιδεύει στις θάλασσες.
Στην τωρινή αποστολή του, ένα ταξίδι 62 ημερών, που ξεκίνησε από το Καλίνινγκραντ κι έχει τελικό προορισμό την Σεβαστούπολη, στην Ουκρανία, το Κρουζενστέρν θα κάνει και μια στάση στην Πάτρα, το μεγαλύτερο  λιμάνι της Δυτικής Ελλάδας. Η παρουσία τους στα ελληνικά ύδατα είναι στα πλαίσια των εορτασμών της συμπλήρωσης των 70 χρόνων από τη μεγάλη Νίκη στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το ιστιοφόρο θα βρίσκεται  στην Πάτρα την επόμενη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου και θα ρίξει άγκυρα για δύο ημέρες. Την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, το ιστορικό σκάφος θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Μια μοναδική ευκαιρία για να το επισκεφθούν όσοι τυχεροί βρίσκονται στην περιοχή.
Το τετρακάταρτο εντυπωσιακό ιστιοφόρο που αρχικά ονομαζόταν Padua (Πάντοβα, προς τιμήν της ιταλικης πόλης) ναυπηγήθηκε την περίοδο 1925—1926 στη Γερμανία. Tο 1946 αποδόθηκε στην ΕΣΣΔ ως μέρος των πολεμικών αποζημιώσεων και μετονομάστηκε σε Kruzenshtern, προς τιμήν του ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Κρουζενστέρν.  Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό του 19ου αιώνα που βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία. Σε σταθερή βάση βρίσκεται στο Καλίνινγκραντ και το Μουρμάνσκ, στην Αλάσκα. Έχει πραγματοποιήσει πολλές διαπόντιες εξορμήσεις αλλά και τον γύρο του κόσμου.