Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Βόλος, απόλυτα σημαντικός!

Βόλος

 

Βόλος, απόλυτα σημαντικός!

Ο Βόλος είναι πόλη της Θεσσαλίας, χτισμένη στον μυχό του Παγασητικού κόλπου, κοντά στην θέση της αρχαίας Ιωλκού στους πρόποδες του Πηλίου. Είναι επίσης ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας. Ο μόνιμος πληθυσμός του διευρυμένου Δήμου Βόλου, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ανέρχεται σε 144.420 κατοίκους.
Η αρχαία πόλη της Δημητριάδας, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της αρχαιότητας, καταλαμβάνει την ευρύχωρη περιοχή στα νότια του κόλπου του Βόλου, απέναντι από τη σύγχρονη πόλη. Ιδρύθηκε από τον Δημήτριο Πολιορκητή το 294 π.Χ. και για κάποιο διάστημα υπήρξε πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους.
624 × 323 - volosreporter.blogspot.com

Σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, όπου φυλάσσονται μερικά εξαιρετικά προϊστορικά ευρήματα από την περιοχή. Το Ναό της Αγίας Τριάδας, με τις μοναδικές αγιογραφίες που φιλοτέχνησε ο Γιώργος Γουναρόπουλος. Το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αριστοτέλη Ζάχου με αγιογραφίες του Αγήνορα Αστεριάδη, Το Σπίτι με το Τριαντάφυλλο, όπου έζησε η ζωγράφος Χρυσούλα Ζώγια. Το εντομολογικό μουσείο Βόλου - μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα των Βαλκανίων. Το τυπογραφικό μουσείο της εφημερίδας «Η Θεσσαλία» - αδιάλειπτη έκδοση από το 1898 - όπου φιλοξενούνται εκατό χρόνια καθημερινής ιστορίας και εκατό χρόνια τεχνολογίας. Τo Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλίας.
Το Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή. Το πάρκο του Αναύρου, με αντιπροσωπευτικά δείγματα μοντέρνας γλυπτικής.
Και τέλος στην συνοικία των Παλαιών και στο υπόγειο γκαράζ του πολυχώρου Village, μπορεί κανείς να θαυμάσει τα εντυπωσιακά αναδεδειγμένα από την αρχαιολογική Υπηρεσία Ρωμαϊκά Λουτρά.
Αφού περιηγηθείτε τα πάμπολλα ενδιαφέροντα του Βόλου,  «ξεκουραστείτε» στα τσιπουράδικα στους απόμερους δρόμους της πόλης, αλλά και στα προσφυγικά της Νέας Ιωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου