Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Αερομαχίες» Ελλήνων και Τούρκων επί 40 λεπτά πάνω από το Αιγαίο ...

Δύο τουρκικά φωτογραφικά Φάντομ πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι, στα 8.000 πόδια, στις 8:43 το πρωί, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.
Τα τουρκικά RF-4 συμμετείχαν σε σχηματισμό τεσσάρων αεροσκαφών (τα άλλα δύο ήταν F-16) που εισήλθε στο FIR Αθηνών, νωρίτερα, νοτίως της Σάμου και εξήλθε στις 9:23 ανατολικά της Ρόδου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά μαχητικά. Υπενθυμίζεται, ότι στις 16 Απριλίου τετράδα τουρκικών αεροσκαφών είχε πετάξει ανά ζεύγος πάνω από το νησιώτικο σύμπλεγμα των Φούρνων, στα 1000 και 3000 πόδια. Ήταν η πρώτη φορά, μετά από 14 μήνες, που τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από ελληνικό νησί.
Τα τουρκικά RF-4 φέρονται να φωτογράφησαν το Αγαθονήσι και τις αμυντικές θέσεις της φρουράς του νησιού. Σήμερα μάλιστα, οι Τούρκοι επέλεξαν την ραγδαία αύξηση της προκλητικότητάς τους έναντι της Ελλάδας, όχι τυχαία, αφού είναι η Ημέρα Μνήμης του Κώστα Ηλιάκη και μάλιστα μερικές ώρες μετά την εξίσου προκλητική ναυτική τους άσκηση στο Αιγαίο. Η ελληνική Π.Α. όμως δεν τους χαρίστηκε αφού επί 40 λεπτά ένιωθαν την «καυτή» ανάσα των ελληνικών μαχητικών και των πιλότων πάνω από το Αιγαίο, μέχρι που στο τέλος αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν και να επιστρέψουν στη χώρα τους.
Το ερώτημα είναι, που το πάει όμως για πολλοστή φορά η Τουρκία που προσπαθεί έντονα να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή με την διαρκή στρατιωτική της παρουσία και με μία πολιτική ανεξήγητης υποχωρητικότητας από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι άμεση προτεραιότητα και ζήτημα υψίστης εθνικής ασφαλείας η Ελλάδα να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με την Άγκυρα που φιλοδοξεί να παίξει τον ρόλο του γενικού «Δερβέναγα» στην Ν/Α Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και να δείξει ατσάλινη αποφασιστικότητα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Επικράτειας, πως τούτος ο τόπος ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελλάδα, πάση θυσία και πάση δυνάμει.
Τα αναπάντητα «Καζάν-Καζάν» ανοίγουν την όρεξη των Νεοοθωμάνων του Ερντογάν και η όρεξη θα κοπεί μόνο όταν αντιληφθεί, πως το «πιάτο» που επιθυμεί να γευτεί θα ...είναι πικρό άλλα πάρα πολύ πικρό.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου