Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στα πρόθυρα χρεωκοπίας οι ΗΠΑ, ετοιμάζουν πόλεμο “τριών ημερών” στη Συρία… Ισχυρή παρουσία του Βρετανικού Ναυτικού στην περιοχή, υπο μορφήν “ασκήσεων”…

Σε μερικές εβδομάδες το αμερικανικό χρέος χτυπάει “κόκκινο”


Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει θέσει προθεσμία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους, και ότι το Κογκρέσο πρέπει να “δράσει” μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, διαφορετικά η χώρα θα αντιμετωπίσει αδυναμία πληρωμών… με απρόσμενες συνέπειες.
Ως εκ τούτου, για “πόλεμο τριών ημερών” από ΑΥΡΙΟ Πέμπτη 29 Αυγούστου*, φέρεται να σχεδιάζει η Ουάσιγκτον.
Την ίδια ώρα, οι αναλυτές αναφέρουν ότι το ολοένα και πιθανότερο ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, θα επιφέρει και άνοδο στις τιμές του πετρελαίου
 
Παράλληλα, Ομπάμα και Κάμερον, εξέτασαν τα σχέδια για το επερχόμενο χτύπημα… πριν λίγες ημέρες.
Τον τελευταίο καιρό, οι Βρετανοί, έχουν ΞΕΣΚΙΣΤΕΙ στις “ασκήσεις ” σε Αλβανικό έδαφος :
- Η Πρώτη άσκηση  ήταν η “Albanian Lion”, με 3.000 άγγλους στρατιώτες, κυρίως κομάντος, απο 11 Αυγούστου, μέχρι 13 Σεπτεμβρίου. Η άσκηση αυτή λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή… Δηλαδή, οι 3.000 άγγλοι κομάντος, βρίσκονται στην Αλβανία τώρα! (είχαμε αναφερθεί σε αυτή την άσκηση)
- Η Δεύτερη ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ άσκηση που λαμβάνει χώρα ΤΩΡΑ στην Αλβανία είναι η  άσκηση “Cougar 13″  (του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού) και  περιλαμβάνει πλοία και αποβατικά στρατεύματα της βρετανικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης που συγκροτήθηκε σχετικά πρόσφατα. Είναι άσκηση που έχει προγραμματισθεί εδώ και καιρό και δοκιμάζεται η δυνατότητα αυτής της δύναμης να ενεργεί αυτόνομα μακριά από τη βάση της για μεγάλο χρονικό διάστημα, διεκδικώντας και υποστηρίζοντας τα βρετανικά “εθνικά συμφέροντα”.
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Royal Navy
“…a Royal Naval force involving four warships and five support vessels which is exercising in the Mediterranean and Gulf over the next three months under the name Cougar 13.”
 
δηλαδή:
Η άσκηση Cougar 13 “περιλαμβάνει 4 πολεμικά πλοία και 5 βοηθητικά”, τα οποία “κατευθύνονται στη Μεσόγειο και  τον Περσικό Κόλπο, όπου θα διενεργηθεί η ….άσκηση για τους επόμενους τρείς μήνες “.
Για να βρείτε  τη γεωγραφική θέση των πλοίων αυτών κάντε κλίκ ΕΔΩ. Η θέση τους σήμερα, 28 Αυγούστου, είναι στo Τυρρηνικό Πέλαγος, πάνω απο τη Σικελία…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου