Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Σε κλίμα πένθους η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στο 2/39 Σ.Ε.





Υπό την βαριά σκιά του τραγικού δυστυχήματος στο Βόλο που στέρησε τη ζωή σε τρία παλικάρια, έγινε πριν λίγο η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 2014 Ε΄ ΕΣΣΟ στο Στρατόπεδο Μεσολογγίου.

Αυτή την φορά οι παρουσίες επισήμων ήταν αρκετές και κυρίως πολύ περισσότερος ο κόσμος καθώς επρόκειτο για μια μεγάλη σειρά που αριθμούσε 638 οπλίτες που έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο προς την πατρίδα. Η ορκωμοσία έγινε με την φιλαρμονική του δήμου Αγρινίου (απούσα η δημοτική φιλαρμονική Μεσολογγίου για άλλη μια φορά...) να παιανίζει στρατιωτικά εμβατήρια και να αποδίδει εξαιρετικά το «Παιδιά της Ελλάδος παιδιά», της Σοφίας Βέμπο.

Το κλίμα γενικότερα ήταν βαρύ και κατά τη διάρκεια της τήρησης ενός λεπτού σιγής για τους αδικοχαμένους στρατιωτικούς του Βόλου, όπου πολλοί γονείς δάκρυσαν. Η στιγμή όμως που έκανε όλους να ριγήσουν από συγκίνηση ήταν όταν βροντόφωνα οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί τραγούδησαν τον εθνικό μας ύμνο. Η τελετή ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη παρέλαση των νεοσυλλέκτων που καταχειροκροτήθηκαν από τους φίλους και συγγενείς.

Τον Αρχηγό ΓΕΣ εκπροσώπησε ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Πέτρος Γεωργίου. Την τελετή ορκωμοσίας πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος, ενώ παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Χρ. Σταρακά και Γ. Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγ. Κότσαλος και οι αντιδήμαρχοι Δημ. Μπουσμπουρέλης, Σπ. Καρβέλης, Σπ. Διαμαντόπουλος, ο διοικητής Πυροσβεστικής, ο Λιμενάρχης, ο Αστυνομικός Διευθυντής, απόστρατοι αξιωματικοί και άλλοι φορείς της  πόλης.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
 

 

 

 
Δείτε περισσότερες φωτό στο παρακάτω λινκ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου