Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης διεξάγεται στα βουνά της Ελλάδας και οι δυνάμεις αυτές ειδικεύονται στον ορεινό αγώνα, στην επιβίωση και στον ανορθόδοξο πόλεμο.


H E” Moίρα των Μαύρων Καταδρομών βγήκε για… Στρατιωτικό «περίπατο» (φώτο)

picture066Η Ε’ Μοίρα Καταδρομών εδρεύει στην Δράμα και η φήμη της προηγείται μεταξύ των μονάδων της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών.
Θεωρείται η πλέον μάχιμη μοίρα καταδρομών κι αυτό το επιβεβαιώνουν οι υψηλότατες βαθμολογίες που επιτυγχάνει στις ασκήσεις μεταξύ ειδικών δυνάμεων.
Λέγεται εκτός των άλλων και η Μοίρα των Μαύρων Καταδρομών !
 Φωτογραφικό υλικό από άσκηση της Ε΄ Μοίρας Καταδρομών, που έλαβε χώρα το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου  του 2014
mk7
mk2Αποτελείται από 3 Λόχους Κρούσεως, ένα Λόχο Υποστηρίξεως (ΛΥΠ) κι ένα Λόχο Διοικήσεως (Λ/Δ).  mk3 mk4 mk5 mk6
m1Κάθε Λόχος Κρούσεως απαρτίζεται από 4 Διμοιρίες, εκ των οποίων η μία είναι η Διμοιρία Υποστηρίξεως (ΔΥΠ), και η κάθε Διμοιρία με τη σειρά της αποτελείται από 3 Ομάδες, ενώ η ΔΥΠ χωρίζεται σε Ομάδα Πολυβόλων με 2 στοιχεία, Ομάδα Όλμων με 2 στοιχεία και Ομάδα Αντιαρματικών με 3 στοιχεία.
 O ΛΥΠ αποτελείται από τη Διμοιρία Πολυβόλων με 6 στοιχεία, Διμοιρία Όλμων με 8 στοιχεία και τη Διμοιρία Αντιαρματικών με 6 στοιχεία MILAN. Σύμφωνα με την παράδοση, ο κάθε Λόχος Κρούσεως διατηρεί ξεχωριστή ονομασία, όπως συνέβαινε με τους πρώτους ΛΟΚ που είχαν δημιουργηθεί.
Στην περίπτωση της Ε’ Μοίρας οι Λόχοι είναι: ΛΟΚ 81 «αετοί», 82 «φάντομ», 83 «σαμποτέρ» και ΛΥΠ «ρέιντζερ». Το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης διεξάγεται στα βουνά της Ελλάδας και οι δυνάμεις αυτές ειδικεύονται στον ορεινό αγώνα, στην επιβίωση και στον ανορθόδοξο πόλεμο.  k k6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου