Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ειδική Στρατιωτική Εντολή (ΕΣΕ ΠΡΑΣΙΝΗ) Οχήματος - Μηχανήματος

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η
Να επιστρέψεις ΕΝΤΟΣ 10 ΗΜΕΡΩΝ στην αρμόδια Επιστρατεύσουσα Αρχή την απόδειξη παραλαβής αφού την τοποθετήσεις στο μικρό φάκελο μαζί με την παλιά ΕΣΕ που έχεις στην κατοχή σου.
Γενικές οδηγίες
  1. Απαγορεύεται να λάβει γνώση της παρούσης Ειδικής Στρατιωτικής Εντολής (ΕΣΕ) άλλο πρόσωπο εκτός του οδηγού του οχήματος ή μηχανήματος επειδή χαρακτηρίζεται ΑΠΟΡΡΗΤΗ.
  2. Η παρούσα πρέπει να ακολουθεί το όχημα-μηχάνημα και να διατηρείται σε καλή κατάσταση.
  3. Εάν το όχημα-μηχάνημα μεταβιβαστεί ή παραδώσεις τις πινακίδες του τότε οφείλεις να ενημερώσεις την αρμόδια Επιστρατεύουσα Αρχή (ΕΑ) αποστέλλοντας σε Φ/Α τα αντίστοιχα παραστατικά.
  4. Εάν ο ιδιοκτήτης ή οδηγός (άνδρας ή γυναίκα) του μέσου απαλλάσσεται δια νόμου της υποχρεώσεως επιστρατεύσεως, τότε παραδίδει το μέσο στο Κέντρο Επιτάξεως Αυτοκινήτων χωρίς καμία άλλη υποχρέωση.
  5. Εάν ο ιδιοκτήτης ή οδηγός του μέσου έχει λευκό Ειδικό Φύλλο Πορείας (ΕΦΠ) και ανήκει στις καλούμενες από τον νομό κλάσεις τότε εντάσσεται στη δύναμη της Μονάδας για την οποία επιτάσσεται το μέσο, με την ειδικότητα του οδηγού και οδηγεί το αυτοκίνητό του.
  6. Εάν ο ιδιοκτήτης ή οδηγός του μέσου έχει πράσινο ΕΦΠ για οποιαδήποτε Μονάδα, και δεν έχει ειδικότητα Ιατρού, ούτε είναι Έφεδρος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, τότε εντάσσεται στη δύναμη της Μονάδας για την οποία επιτάσσεται το μέσο, με την ειδικότητα του οδηγού και οδηγεί το αυτοκίνητό του.
  7. Εάν ο ιδιοκτήτης ή οδηγός του μέσου έχει πράσινο ΕΦΠ και έχει ειδικότητα Ιατρού ή είναι Έφεδρος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, τότε παραδίδει το μέσο στο ΚΕΑ και αναχωρεί για την Μονάδα που αναγράφεται στο ΕΦΠ.
  8. Εάν ο ιδιοκτήτης ή οδηγός του μέσου ανήκει στην εφεδρεία του Ναυτικού, Αεροπορίας, Σωμάτων Ασφαλείας και καλείται σε επιστράτευση τότε παραδίδει το μέσο στο ΚΕΑ και αναχωρεί για την Μονάδα προορισμού του.
Οδηγίες για τον κάτοχο που έχει ήδη ΕΣΕ ανεξαρτήτου χρώματος
  1. Η παρούσα Στρατιωτική Εντολή ισχύει για το χρονικό διάστημα από την παραλαβή της μέχρι την έναρξη της ισχύος της καινούριας ΕΣΕ που παρέλαβες.
  2. Εάν κληθείς μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, θα πρέπει να προσκομίσεις το όχημα σου στην τοποθεσία που αναγράφεται στο μπροστινό μέρος της παρούσας και ΟΧΙ στην τοποθεσία που αναγράφεται στην νέα ΕΣΕ. Οι υποχρεώσεις σου είναι αυτές που αναγράφονται στο πίσω μέρος της νέας ΕΣΕ.
  3. Την ημερομηνία που θα αρχίσει να ισχύει η νέα ΕΣΕ, να καταστρέψεις την παρούσα.
Οδηγίες για την συμπλήρωση της απόδειξης παραλαβής
  1. Να υπογράψεις την παρούσα απόδειξη παραλαβής αφού συμπληρώσεις (στους χώρους που υπάρχουν για το σκοπό αυτό στο μπροστινό μέρος):
    α. Τα στοιχεία κατόχου (στην περίπτωση που είναι διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται).
    β. Τα στοιχεία του οχήματος (εάν διαφέρουν από τα αναγραφόμενα).
    γ. Απαραίτητα τα στοιχεία του οδηγού του οχήματος (εάν διαφέρει από τον κάτοχο).
Λοιπά στοιχέια οχήματος
  1. Συμπλήρωσε τα παρακάτω στοιχεία όπως τύπος αμάξης (κοινό, ανατρεπόμενο, γερανοφόρο), ύπαρξη αγκίστρου ή πλάκας επικαθήσεως (για ρυμουλκά), συρόμενο ή επικαθήμενο (για ρυμουλκούμενα) κλπ.
    ............................................................................................................ ............................................................................................................ ............................................................................................................
Οδηγίες για την συμπήρωση του δελτίου αλλαγής στοιχείων 
  1. Κάθε φορά που σου επιδίδεται νέα ΕΣΕ θα παίρνεις ταυτόχρονα και δελτίο αλλαγής στοιχείων.
  2. Όταν αλλάξουν οποιαδήποτε στοιχεία από αυτά που αναγράφονται, να συμπληρώσεις το δελτίο με τα νέα στοιχεία, να το ταχυδρομήσεις χωρίς γραμματόσημο και χωρίς να το τοποθετήσεις σε φάκελο.
Λοιπά στοιχεία οχήματος

Συμπλήρωσε παρακάτω στοιχεία όπως τύπος αμάξης (κοινό, ανατρεπόμενο, γερανοφόρο), ύπαρξη αγκίστρου ή πλάκας επικαθήσεως (για ρυμουλκά), συρόμενο ή επικαθήμενο (για ρυμουλκούμενα) κλπ.
Οδηγίες για τα  ΕΛΤΑ
  1. Το σημείωμα αυτό να σφραγιστεί και υπογραφεί από τον υπάλληλο των ΕΛΤΑ όταν παραδώσεις το φάκελο.
  2. Ο φάκελος θα περιέχει την απόδειξη παραλαβής της ΕΣΕ και όλα τα παλιά επιστρατευτικά σας έγγραφα (αν έχεις).
  3. Αφού παραδώσεις τον φάκελο, θα πρέπει να έχεις στην κατοχή σου μόνο τα επιστρατευτικά έγγραφα που παρέλαβες τώρα.
  4. Η ευθύνη για την τυχόν απώλεια των εγγράφων που πρόκειται να επιστραφούν στα ΕΛΤΑ είναι δική σου μέχρι να παραδώσεις το φάκελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου