Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής θα εφοδιαστεί με 10 νέα πιστόλια Glock 17

Προμηθεια φορητού οπλισμού, πιστόλια Glock 17 και υπο-πολυβόλα MP-9 για το ΚΕΝΑΠ

Το ΠΝ και συγκεκριμένα το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής θα εφοδιαστεί με 10 νέα πιστόλια Glock 17 καθώς και με 10 νέα υπο-πολυβόλα MP9. Σκοπός της προμήθειας είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών...
μέσων του ΚΕΝΑΠ. Συγκεκριμένα στις 18 Οκτωβρίου θα διενεργηθεί ανοιχτός διαγωνισμός στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ στο Μαράθι Χανίων όπου θα ανοιχθουν οι προσφορές για την προμήθεια του απαιτούμενου οπλισμού μαζί με τα παρελκόμενά του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα όπλα προορίζονται αποκλειστικά για εκπαιδευτιές δραστηριότητες και έχει αναφερθεί ρητά ότι συγκεκριμένα τα υπο-πολυβόλα MP-9 θα διαθέτουν μόνο ημι-αυτόματη βολή και θα δύναται να χρησιμοποιούν μόνο εκπαιδευτικές χρωμοσφαίρες Simunition FX. To ίδιο ισχύει και για τα εκπαιδευτικά πιστόλια Glock 17.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά δείχνουν την σοβαρότητα της εκπαίδευσης που διεξάγεται στο ΚΕΝΑΠ ιδιαίτερα σε καταστάσης νηοψίας και “κατάληψης” ύποπτων ή εχθρικών πλοίων. Το ιδιαίτερο επιχειρησιακό περιβάλλον των πλοίων δεν χωρά λάθη και η ακρίβεια των κινήσεων της ομάδας νηοψίας είναι κρίσιμη.

Ιδιαίτερα σε πλοία πολιτικού τύπου η διάκριση ανάμεσα σε ένοπλους και άοπλους επιβαίνοντες είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Ο ρόλος του ΚΕΝΑΠ έχει αναγνωρισθεί από τη συμμαχία και αποτελεί σημείο αναφοράς στις ευρωατλαντικές δομές. Στις εγκαταστάσεις του διεξάγονται πολυεθνικές ασκήσεις υψηλής πολυπλοκότητας και δυσκολίας. Η μίξη πολλών ομάδων από διάφορα κράτη ενισχύει την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων.

Η συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας νηοψίας είναι το Α και το Ω

Η συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας νηοψίας είναι το Α και το Ω. Στην παρούσα φωτογραφία ομάδα 2 αντρών στήνει τεχνητή ανεμόσκαλα για να περάσει η υπόλοιπη ομάδα ένα επικίνδυνο σημείο.

defencegreece.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου