Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ιράν: Αντέγραψε το απόρρητο UAV των ΗΠΑ;

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι πέτυχε μέσω αντίστροφης μηχανικής, να αντιγράψει το αμερικανικό απόρρητο Μη Επανδρωμένο Αερόχημα που κατέπεσε στο έδαφός του.
Αυτό επιβεβαίωσε ο Στρατηγός Αμίρ Αλί Χατζιζαντέχ, αρχηγός των αεροδιαστημικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης. Η σχετική παρουσίαση έγινε σήμερα στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό. Εκεί, ο στρατηγός παρουσίασε στοιχεία ΜΕΑ το οποίο δήλωσε ότι πήρε όλα τα στοιχεία από το αμερικανικό RQ-170 Sentinel.
Μάλιστα, για να επιβεβαιώσει τα όσα ανέφερε περί επιτυχούς αντιγραφής, «αποκάλυψε» στοιχεία για το πότε κατασκευάστηκε, πότε πέρασε συντηρήσεις, που βρισκόταν σε διάφορες χρονικές περιόδους, πότε έφτασε στο Αφγανιστάν κτλ, λέγοντας ότι αν δεν είχαν επιτυχή πρόσβαση στο λογισμικό και στα μηχανολογικά μέρη του, δε θα ήταν δυνατό να γνωρίζουν αυτές τις πληροφορίες.
Η αμερικανική πλευρά εμφανίζεται καθησυχαστική λέγοντας ότι δεν είναι εφικτό να αντιγράψουν τη χημική σύνθεση του ειδικού απορροφητικού χρώματος με το οποίο είναι βαμμένο, ούτε να αντιγράψουν τους αισθητήρες του, ενώ κάποιες από τις λειτουργίες είναι κωδικοποιημένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου