Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012


















Νατοϊκή Πιστοποίηση των ΕΑΣ

Η τελετή της επίδοσης του επίσημου πιστοποιητικού Αποσυναρμολόγησης και Συντήρησης των αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στο Λαύριο, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης, Ναυάρχου ε.α. Δημήτρη Ελευσινιώτη.
Στο πλαίσιο της τελετής, ο Διευθυντής του προγράμματος PATRIOT της υπηρεσίας NSPA του ΝΑΤΟ κ. Manfred Eggers απένειμε στον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΑΣ κ. Κωνσταντίνο Πιλάλη το σχετικό Πιστοποιητικό I.O.C. (Initial Operational Capability) με βάση το οποίο η εγκατάσταση της εταιρείας χαρακτηρίζεται και επίσημα ως Εγκατάσταση Αποσυναρμολόγησης και Συναρμολόγησης Πυραύλων (Missile Assembly Disassembly Facility, MADF) της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Με τον χαρακτηρισμό του ως MADF, ανοίγονται νέες προοπτικές για το συγκεκριμένο εργοστάσιο των ΕΑΣ αφού πλέον έχει τη δυνατότητα συντήρησης όλων των Ελληνικών πυραύλων PATRIOT ενώ στο μέλλον θα είναι σε θέση να δέχεται πυραύλους και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.
Αυτό ακριβώς επεσήμανε κατά την ομιλία του και ο Πρόεδρος & ΔΣ των ΕΑΣ κ. Πιλάλης, ο οποίος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «τα οφέλη από το παραπάνω πρόγραμμα είναι σαφώς πολλαπλάσια προερχόμενα όχι μόνο από την συντήρηση ικανού αριθμού πυραύλων, αλλά και από την διεύρυνση του τεχνολογικού ορίζοντα της εταιρείας μας σε νέα προηγμένα τεχνολογικά πεδία (πυραυλικά συστήματα) που μας δίδει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε μελλοντικές απαιτήσεις υψηλών προδιαγραφών».
Από την πλευρά του, ο ΥΦΕΘΑ κ. Ελευσινιώτης εξέφρασε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να ενθαρρύνει κάθε ανάλογη προσπάθεια και να στηρίξει κάθε ελπιδοφόρο ξεκίνημα της Ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που θα εξασφαλίζει καταρχήν την οικονομική της βιωσιμότητα και εν συνεχεία ανάπτυξη, με εξορθολογισμό της λειτουργίας της, με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και εξασφάλιση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας καθώς και δημιουργία προοπτικών για νέες στο μέλλον.

Παράλληλα τόνισε ότι «στην παρούσα δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία και δεδομένων των διαθεσίμων κονδυλίων για την άμυνα, η προαγωγή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί την επιλογή που θα επιτρέψει, αφενός να διατηρηθεί το επιχειρησιακό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων στα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται σήμερα, αφετέρου θα συμβάλλει στην εθνική οικονομία εξοικονομώντας κονδύλια αλλά και εισφέροντας νέα από το εξωτερικό. Πιστεύουμε σε μια βιώσιμη αμυντική βιομηχανία εθνικού βεληνεκούς με αναπτυξιακό μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου