Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Αμύνης


Τακτικά μέλη:

Οι πτυχιούχοι της Σχολής Εθνικής Αμύνης, της Σχολής Αμύνης ΝΑΤΟ ή ισοτίμου σχολής Εθνικής Αμύνης συμμαχικής χώρας.

Επίτιμα μέλη:

Οι εκάστοτε Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και προσωπικότητες οι οποίες προσέφεραν ή προσφέρουν αξιόλογες υπηρεσίες για την επίτευξη των σκοπών του Συνδέσμου κα γενικότερα αναπτύσσουν επαινετή δραστηριότητα πάνω σε κάθε τομέα της Εθνικής Αμύνης της χώρας.

Επίκουρα μέλη:

Προσωπικότητες οι οποίες συνδράμουν αποτελεσματικά τον Σύνδεσμο και μετέχουν στις δραστηριότητες του.
Τα μέσα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την επίτευξη αυτών των επιδιώξεων, εκτός από τα «παραδοσιακά» της εμφανούς και αφανούς διπλωματίας, των πιέσεων πάσης φύσεως και της χρήσεως της στρατιωτικής μηχανής, έχουν περιλάβει έντεχνα και την χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Ε. Οι Μεγάλοι, οι ΗΠΑ κυρίως, διοχετεύουν ενημέρωση, όπως αυτοί την καταλαβαίνουν και κρίνουν ότι εξυπηρετεί τα απώτερα συμφέροντά τους και τη διασπείρουν στο εσωτερικό τους κοινό και στην παγκόσμια κοινή γνώμη.Από την άλλη πλευρά νέοι "δρώντες", όπως ομάδες ατόμων διαφόρων ιδεολογιών και επιδιώξεων έκαναν την εμφάνισή τους στη διεθνή σκηνή, με εκδηλώσεις που μέχρι πρότινος ή ήταν άγνωστες ή χρησιμοποιούντο σε μικρή κλίμακα. Αναφερόμαστε στις ομάδες εκείνες που χρησιμοποιώντας την τρομοκρατία ή άλλες από τις λεγόμενες "ασύμμετρες απειλές" άρχισαν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή, σπέρνοντας τον τρόμο και επηρεάζοντας αποφάσεις και διαμορφώνοντας πολιτικές και δόγματα, που μέχρι τότε ήταν άγνωστα.
Η Χώρα μας, ευρισκόμενη σε μια ασταθή, αλλά με ιδιαίτερη γεωπολιτική αξία, περιοχή και υφιστάμενη τις επιπτώσεις της "εν δυνάμει" εξ`ανατολών απειλής, είναι υποχρεωμένη να συμμετέχει σε αυτό το νέο ιδιόμορφο παιχνίδι σχέσεων και να προσπαθεί για το καλύτερο. Βασικό και σημαντικό πλεονέκτημα της χώρας μας, σε σχέση με τις λοιπές χώρες της ευρύτερης περιοχής είναι η συμμετοχή της σε Ενώσεις Κρατών, Συμμαχίες,Συσχετισμούς Δυνάμεων και Παγκόσμιους Φορείς εξουσίας και αποφάσεων.
Τα προβλήματα πολλά και σύνθετα και οι συνακόλουθες προκλήσεις και απειλές το ίδιο σημαντικές και σοβαρές. Σε αυτό το χώρο προσδοκούμε να έχουμε άποψη και λόγο.
Ευελπιστούμε ότι η επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα του ΣΕΕΘΑ ικανοποίησε τις απαιτήσεις σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για να επιλύσουμε τυχόν άλλες απαιτήσεις σας και να διορθώσουμε τυχόν κακώς κείμενα σύμφωνα με τις υποδείξεις σας.


ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
(Άρθρο 1ο Καταστατικού)
1. Με την υπ’ αριθμ. 21630/1960 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων Σωματείων με αύξ. Αριθμ. 9427/16-3-61, συστήθηκε νόμιμα ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Αμύνης.

2. Το καταστατικό του ανωτέρω Συνδέσμου αφού τροποποιήθηκε, προσαρμόσθηκε στις διατάξεις του ΝΔ 795/71 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 7-4-1971. το νέο καταστατικό εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 1823/1971 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που καταχωρήθηκε στο βιβλίο αναγνωρισμένων Σωματείων με αύξ. Αριθμ. 1374/19-1-1972.

Σύνδεσμοι
Επικοινωνία με την Γεν. Γραμματεα του ΣΕΕΘΑ

Σ.Ε.ΕΘ.Α


Γεν. Γραμματεα
Διεύθυνση ΚΤΙΡΙΟΝ ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ, ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ, Αθήνα
Αττική, Ελλάδα, 113 62
Τηλέφωνο 210 8818 007
Fax 210 8811 853

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου