Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

..Έφτασαν στο ΠΒΚ (NAMFI) οι S-300 …Πάνω απο 150 οι Διεθνείς Παρατηρητές !

Στα Χανιά οι S-300! Γιγαντιαία επιχείρηση μεταφοράς για τη βολή της 11ης Δεκεμβρίου
Η 11η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων, η οποία αξιοποιεί το σύστημα στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου είναι πανέτοιμη για την πραγματοποίηση της βολής, η οποία συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της Συμμαχίας.
 Η 11η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων, η οποία αξιοποιεί το σύστημα στην 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου είναι πανέτοιμη για την πραγματοποίηση της βολής, η οποία συγκεντρώνει τα βλέμματα ολόκληρης της Συμμαχίας. Άλλωστε, το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει θα κορυφωθεί την ημέρα εκείνη, όπου δεκάδες αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ και Στρατιωτικοί Ακόλουθοι ξένων κρατών θα βρεθούν στο Πεδίο Βολής Κρήτης.
 Εκεί, βρίσκεται ήδη το μεγαλύτερο τμήμα του πυραυλικού συστήματος S-300, του οποίου η μεταφορά από το Ηράκλειο προς τα Χανιά ξεκίνησε προχθές τα ξημερώματα. Ένα τεράστιο κομβόι στρατιωτικών οχημάτων ξεκίνησε από την 126 Σμηναρχία Μάχης, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, περιπολικών της ΕΛΑΣ αλλά και συμβατικών οχημάτων της Ασφάλειας, ενώ η παρουσία αστυνομικών ήταν έντονη καθ” όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς το Πεδίο Βολής Κρήτης.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και οι κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις έχουν θέση σε εφαρμογή ένα πλήρες σχέδιο για την ασφαλή μεταφορά του συστήματος στο Πεδίο Βολής, ελέγχοντας συνεχώς τη διαδρομή και φροντίζοντας ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία, από την στιγμή που τα οχήματα εξέρχονται την πύλη της 126 Σμηναρχία Μάχης, έως ότου περάσουν στις εγκαταστάσεις του ΠΒΚ…
Η μεταφορά του συστήματος, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ώστε όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός να βρίσκεται έγκαιρα στο ΠΒΚ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές και το σύστημα να είναι έτοιμο για την 11η Δεκεμβρίου. Άλλωστε, όλο το προηγούμενο διάστημα το προσωπικό της 11ης ΜΚΒ αλλά και ολόκληρη η 126 Σμηναρχία Μάχης του Ηρακλείου εργάζονταν σκληρά για την προετοιμασία του συστήματος, την μεταφορά του στα Χανιά αλλά και την πλήρη εγκατάστασή του στο Νατοϊκό Πεδίο Βολής.
 Το ηθικό του προσωπικού που επανδρώνει το σύστημα είναι υψηλό, καθώς η επιτυχής εκτέλεση των βολών που έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν θα επιβεβαιώσει την επιχειρησιακή αξία των S-300 και θα σημάνει την πλήρη ένταξη του συστήματος στο δίκτυο της ελληνικής αεράμυνας, ενισχύοντας τον … πονοκέφαλο των γειτόνων, οι οποίοι πολλές φορές σε αυτή την 14χρονη παρουσία των ρωσικών πυραύλων στο ελληνικό οπλοστάσιο έχουν επιχειρήσει να «αποκρυπτογραφήσουν».
defenceline.gr /Γεώργιος Λαμπάκης
Πάνω από 150 παρατηρητές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στο νησί για να δουν από κοντά την εκτόξευση των πυραύλων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 150 παρατηρητές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στο νησί για να δουν από κοντά την εκτόξευση των πυραύλων.
Pαρόντες στην δοκιμή του Eλληνικού Στρατηγικού  όπλου του, θα είναι πλήθος παρατηρητών αξιωματούχων και μη από την Ελλάδα και κατά πάσα πιθανότητα από το ΝΑΤΟ !
Στη bol;h  αυτή, που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη (11 Δεκεμβρίου) , θα είναι παρόντες και οι Ακόλουθοι Άμυνας των ξένων διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η εκτόξευση του πυραύλου S-300 και για τους AKAM  της Ρωσίας , των ΗΠΑ, της Τουρκίας , του Ισραήλ αλλά και άλλων χωρών.
To σύστημα S-300 προστατεύεται από τους TOR-M1. Και αυτό γιατί το σύστημα των S-300 είναι πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς ενώ οι TOR-M1 είναι μικρού-μεσαίου βεληνεκές και τα ραντάρ τους ( S-300 και TOR-M1) είναι σε διασύνδεση για αεράμυνα περιοχής..Τα TOR -M1 θα ειναι και αυτά ενεργά ώστε σε περίπτωση αποτυχίας καταρρίψεως του στόχου να εκτελέσουν καια αυτά τη αποστολή τους που ειναι η προστασία των S-300


http://veteranos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου