Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Μετά το τέλος της λιτανείας ακλούθησε σεμνή τελετή των Γενεθλίων του Σχηματισμού και η επίδοση ξιφών στους αξιωματικούς της Ταξιαρχίας.

Η 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΩ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΗΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 49 ΧΡΟΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑ΄ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ 282 Μ/Κ ΤΕ. 

 

 Φωτογραφίες – Ρεπορτάζ, από την όμορφη ακριτική Κω : Βασίλειος Δημ. Γεωργιόπουλος.


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και με την δέουσα κατάνυξη  η 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» που εδρεύει στο  ακριτικό Νησί της Κω τιμά την εορτή του Ένδοξου Μεγαλομαρτυρος Αγίου Σεβαστιανού και εορτάζει τα 49 χρονα γενέθλια της, στο Στρατόπεδο «Κωνσταντίνου ΙΑ παλαιολόγου» όπου βρίσκετε και  ο μοναδικός ομώνυμος Ιερός Ναός.

Ο διήμερος εορτασμός ολοκληρώθηκε σήμερα  18 Δεκ 13 με λαμπρό αρχιερατικό ορθό την  πανηγυρική θεια λειτουργία   Προεξάρχοντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κωου και Νισύρου κκ Ναθαναήλ και με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας εντος του Στρατοπέδου  με την συμμέτοχη  κληρικών  της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Παρουσία του Διοικητού της 80 ΑΔΤΕ «ΚΩΣ» Ταξίαρχου κ. Βασιλείου Μπαλντουμη, του Υποδιοικητή Συνταγματάρχη Ιππικού – Τεθωρακισμένων κ. Νικολάου Λούκα και του Επιτελάρχη Συνταγματάρχη Διαβιβάσεων κ Δημήτριου Χουπη, επίσης με την παρουσία των τοπικών αρχόντων και του Δημάρχου Κω,  ενώ για άλλη μια φορά συγκινητική ήταν η παρουσία πλήθους πιστών και η συμμετοχή του Στρατιωτικού Προσωπικού.

Μετά το τέλος της λιτανείας  ακλούθησε σεμνή τελετή των Γενεθλίων του Σχηματισμού και η επίδοση ξιφών στους αξιωματικούς της Ταξιαρχίας.

Αξίζει τέλος να αναφέρομαι  ότι η  εορτή του Αγίου Σεβαστιανού έχει γίνει θεσμός πλέων όχι μόνο για τον Στρατιωτικό Σχηματισμό της Βόρειας  Δωδεκανήσου αλλά και καύχημα για την τοπική Παυλικη  Εκκλησιά του Οικουμενικού Θρόνου.

Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρουμε, ότι το Στρατιωτικό  Προσωπικό που υπηρετεί  στο Στρατόπεδο «Κωνσταντίνος ΙΑ Παλαιολόγου» κατέβαλε τα μέγιστα για την άρτια και λάμπρη αυτή εορτή με μεθοδικότητα εργασία και καρτερικότητα που επιδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνετε αθόρυβα στο Στρατό μας και ειδικά στην 80 ΑΔΤΕ  «ΚΩΣ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου