Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

.NOVA MAKEDONIA or NOVA VARDASKA MAKEDONIA







Παραποίηση της ιστορίας σ΄εσα αφορούν το κράτος των Σκοπίων γνωστό ως F.Y.R.O.M  συνίσταται στους ακόλουθους  ισχυρισμούς .

1.       Οτι οι Ελληνες δεν είναι Μακεδόνες αλλά οι Μακεδόνες είναι μια Ξεχωριστή Εθνότητα.
2.       Οτι η γλώσσα τους δεν είναι η Ελληνική αλλά το ομιλούμενο στην περιοχή των Σκοπίων ιδίωμα. Δηλαδή ενα μ’ιγμα  Βουλγάρικων , Τούρκικων ,Ελληνικών και Σλαβο – Αλβανικών λέξεων.
3.       Ισχυρίζονται ότι η Μακεδονία εκτείνετε πολύ Βορειότερα απο τα όρια της ιστορικής Μακεδονίας.
4.       Οτι οι Μακεδόνες δεν ηταν Ελληνες αλλά φύλα συγγενικά προς τους Θράκες   και τους Ιλλύριους .
5.       Οτι τον   6ο εως 7ο αιώνα οταν κατέβεικαν οι Σλάβοι στα Βαλκάνια ενώθεικαν με τους μη  «Ελληνες »  αρχαία φύλλα Μακεδόνων και ετσι προέκυε ο νέος λαός των Σλαβο –Μακεδόνων.
Ενας τέτοιος   ευδο - ισχυρισμός είναι οτι τέτοια κομμάτια πληθυσμιακά  κατοικούν εντός της σημερινής Ελλάδας και αποτελούν Σλαβομακεδονική  μειονότητα  με μη ανεγνωρισμένα  δικαιώματα .
Ο   γράφων με πολύ ευαισθησία  εζησε την προπαγάνδα και βίωσε στο έπαρκο την προσπάθεια αποπροσανατολισμού μιας  γειτωνικής  μικρής εδαφικής  οντότητας  μετα την διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας  ,απο τα σύνορα το 1992.
 

Ας  δούμε λίγο την ιστορική εξέληξη των πραγμάτων .Στο 8ο Συνέδριο της Ενωσης Κουμουνιστών  Μακεδονίας (6-9 Μαίου 1982) Ο Πρόεδρος του συνεδρίου Τσεμ’ερσκυ   ζήτησε «την αναγνώριση και καταχώριση των εθνικών δικαιωμάτων της Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»....
Στο 12ο Συνέδριο τον Ιούνιο του 1982 στο Βελιγράδι της Ενωσης Γιουγκοσλαβων Κουμουνιστών λέχθεικε « ότι καταπιέζονται οι Μακεδόνες στην Ελλάδα»..
Κάτω απο την ίδια Τακτική  μ΄αναφορές και μια σκόπιμη πολλαπλασιαστική προπαγάνδα οι γείτωνες μιλούσαν και ισχυρίζονταν για μια Μακεδονία των Σκοπίων της ,της Ελλάδος και της Βουλγαρίας. Ουσιαστικά το υπονοούμενο έιναι μια διαμελισμένη Μακεδονία που πρέπει να ενωθεί.

Η
 Μακεδονία ανέκαθεν ηταν και είναι το προωθημένο τμήμα και ο προμαχώνας της Ελλάδος .Χαρακτηριστικά αναφέρει ο ιστορικός Πολύβιος (205 – 122 πχ) παραθέτει τον λόγο του Πρέσβη των Ακαρνάνων ,Λυκίσκου  προς τους Λακεδαιμονίους  όπου εκτίθενται τα ευεργετήματα τα οποία αποκόμισε όλος ο Ελληνισμός  απο τους Μακεδόνες,λέγει δε συγκεκριμένα:

«Ποιά και πόση μεγάλη τιμή πρέπει να λάβουν οι Μακεδόνες που το περισσότερο  διάστημα της ζωής τους δεν πάυουν να αγωνίζονται εναντίων βαρβάρων για την ασφάλεια των Ελλήνων..»

Οι Μακεδόνες και οι Ελληνες είχαν την ίδια γλώσσα,τους ίδιους θεούς και την ίδια Κουλτούρα.
Η Παλαιά Διαθήκη ,αρχαίοι συγγραφείς , σύγχρονοι μελετητές ,αναρίθμητες επιγραφές σε τάφους ,πλάκες ,χειρόγραφα σε νομίσματα  και άλλες μαρτυρίες αποδεικνύουν  φροντοφονάζωντας σε όλους αυτούς τους σκόπιμα «εθελοτυφλούντες » την Αλήθεια .
Ο Τρόπος ζωής ,τα ον’όματα τους, οι πολεοδομικές τους κoiνότητες ,η αδυναμία στη γνώση και στις τέχνες δεν επιτρέπουν  να συνταυτίζετε   το γένος των Ελλήνων _- Μακεδόνων με τα Σλαβικό ΄Εθνος των Βαρβάρων.

Εάν τυχαία βρεθείτε στο Μοναστήρι ή σήμερα   BITOLA  η σκαπάνη ,η πολεοδομική  νοοτροπία και η γλώσσα των ευρημάτων είναι μοναδική μαρτυρία  για την Ελληνικότητα  του εδάφους αλλά και της  Ελληνικής  μειονότητας  που επέλεξε να μείνει στην πέρα των νέων συνόρων χάραξη.

Χρονικά η εγκατάσταση των Σλάβων στην Βαλκανική έγινε τον 6ο αιώνα  και ουδέποτε επηρέασαν τον Ελληνιστικό τρόπο ζωής ή την ιδιότητα των Μακεδόνων.
Οι «Βάρβαροι» Σλάβοι  , ο  λαός  που δεν κατέχει την ομορφιά και την ποιότητα της ελληνικής παιδείας  , αρχίζουν  ν΄έχουν πολιτιστική ιστορία από τον 10ο αιώνα μχ όπου ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος  τους δημιούργησαν την πρώτη πολιτιστική υποδομή. Έτσι τους συναντούμε στα Βυζαντινά επιτεύγματα με δυνατότητα στις επιστήμες ,τις τέχνες και τα γράμματα .Έως τότε ήταν περιπλανώμενοι  νομάδες του Βορρά.

Η πρώτη απόδειξη είναι χρονική όπου αποκόπτουν τα νέο Σλαβικό Φύλλο από κάθε  και επαφή με τους Ελληνες της Μακεδονίας ,εφόσον η εμφάνιση  τους έγινε από τον 10ο  κι έπειτα αιώνα.
Αντίθετα οι Μακεδόνες μεγαλούργησαν 1000 χρόνια  και πλέον πρό της εγκαταστάσεως των Σλάβωβ ,στα Βαλκάνια . Η Μακεδονική γη είναι άρρηκτα Γεωγραφικά ,ιστορικά ,πολιτιστικά και θρησκευτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο Φίλιππος άριστος στρατηγός –Βασιλιάς  δυνάμωσε τον στρατό του ...εξασφαλίζοντας χρυσό απο το όρος Παγγαίο. Με πολεμικές συγκρούσεις  ένωσε τις πόλεις –Κράτοι  κάτω από την  Δυναστεία της Μακεδονίας  και την  που δεν είχε άλλη θρησκεία και άλλη γλώσσα  από τους Αθηναίους – Έλληνες ,Θηβαίους –Ελληνές  ,Σπαρτιάτες – Έλληνες κλπ.
Από την Μακεδονική γη ξεκίνησε ο Αρχιστράτηγος των Ελλήνων Μ.Αλέξανδρος . Τον τίτλο αυτό έλαβε το 335 πχ εκφράζοντας την φυσική  στρατιωτική  του αρχηγία πλην των  Λακεδαιμόνιων.
Από την Πέλλα ξεκίνησε  το στρατιωτικό «»Πολιτιστικό Όραμα» και όχι απο τα Σκόπια ,οπως προφασίζονται  οι σύγχρονοι ...απόγονοι  ως μειονότητα Σλαβο-Μακεδόνων !!
Αυτο το στρατιωτικό σχήμα που κατέλαβε  και ένωσε  την Ελληνική Επικράτεια  ξεπερνώντας την μέχρι τώρα «αμφικτιωνία των πόλεων –Κρατών «  σε μια ενιαία εδαφικά  Πατρίδα υπό την  Αριστοτελική  παιδεία του Μ.Αλεξάνδρου , σε μια ισότιμη κοινωνία δίχως Βαρβάρους αλλά γνωστές  της Ελληνιστικής Παιδείας . Αυτη η ιστορική,πολιτιστική ,οικονομική  περίοδος των τριών αιώνων  ονομάζεται Ελληνιστική , οχι Σλαβομακεδονική.
Με  Ρούχα αρχαίων Μακεδόνων και αγάλματα προς τιμή του Μ.Αλεξάνδρου,παρελάσεις  και  αλλες τέτοιες προπαγάνδες ... δεν αλλοιώνουν την ιστορία μας. Απλά μας πείθουν για την  κακοήθεια της προπαγάνδας και των στόχων τους ,,,ως επεκτατισμό.
Σειρά διλημμάτων από ανεγκέφαλους που ανασάνουν  και απολαμβάνουν  την Δημοκρατία της Πατρίδας μας  βρίσκουν ευκαιρίες  για να δημιουργούν μειονοτικά θέματα  , στην περιοχή της Φλώρινας.

Η Σλαβική –Σκοπιανή “SOLUN” είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης την οποία έκτισαν οι Έλληνες το 315πχ απο τον Βασιλιά Κασσανδρο (ο οποίος της εδωσε το όνομα της συζύγου του και αδελφής του Μ. Αλεξάνδρου) Οι Έλληνες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης επί 2300 χρόνια λέγονται Θεσσαλονικοίς κι οχι Σλαβομακεδόνες !!
Λόγιοι ιστορικοί κξαι Πανεπιστημιακοί  εξ Ανατολικών Κρατών καταρρίπτουν  και αυτό το έμα τους οτι ο Κυριλλος και Μεθόδιος   είχαν Σλαβική καταγωγή.Ο Σέρβος καθηγητής  V. Bogdanovih  στο έργο του «ιστορία  της αρχαίας Σερβικής  Γραμματείας « Βελιγράδι 1980 γράφει : « σελ 119 οι μοναχοί Κύριλος και Μεθόδιος  γεννήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και κατα την καταγωγή τους δεν ηταν Σέρβοι αλλά Ελληνες»Κατα ομολογία όσων μελετούν την προσπάθεια πλαστογράφησης του Μακεδονικού μέχρι τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν κατ΄εξοχή έργο Βουλγάτων  ιστορικών του προπολεμικου καθεστώτος . ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ  ειχαν την ΕΞΟΔΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
Την ίδια τακτική ακολούθησαν μετα τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο οι ματανάστε της Βουλγαρίας στην Αμερική και κυρίως στον Καναδά , γνωστοι ως Βουλγαρω-Μακεδόνες . Μπορούμε απο τις πληροφορίες που διαθέτουμε να ισχυρισθούμε οτι ο Καναδάς αποτελεί το κέντρο της προπαγάνδας.

Ως προς την ονομασία και τις διαφωνίες.
Στη νεότερη περίοδο μέτα τον Β.   Π.Π  δημιουργήθηκε η Νότια Γιουγκοσλαβία .Η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας με πρωτεύουσα τα Σκόπια. Εως το 1944 η περιοχή αυτη είχε την ονομασία Ν.Σερβία  η Βαρντάνσκα Μπανοβίνα .Υπήρχε και γραμματόσημο των 4ων και 2 δυναρίων (νόμισμα της χώρας τους) .
Η παρουσίαση της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας  είναι για πρώτη φορά και η επίσημη παρουσίαση του ψευδοκράτους , δίχως ιστορία αλλά με σκοπιμότητα. Από αυτό το σημείο κι έπειτα  αρχίζουν περιπλοκές σε διεθνή και διπλωματικό επίπεδο.

Τα σχολικά τους βιβλία .


Η
 συγχρονη διδασκαλία στην 5η Δημοτικού της  FYROM παρουσιάζει στους ΝεοΣκοπιανούς μαθητές  την Πατρίδα τους ως  μια αρχικά γεωργαφική
Και στη συνέχεια γεωγραφική  εθνοτική ενότητα . Τα σύνορα της φέρεται να εχουν χαραχθεί κατα την προϊστορική περίοδο και να διατηρούνται έως και την συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913 ...οπου διαμελήθεικε. Στη σελ.56 / 2005 μαθητικου  βιβλίου  αναφέρει:    Η θέση του διαμελισμού της Πατρίδας μας  «Μακεδονίας» κατέχουν οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, οι οποίοι χαρακτηρίζονται καταχτητικοί.
Στο βιβλίο της Ζ τάξης του Δημοτικού της  AYKOKA σελ 114  γράφει: « Η καταχτητική πολιτική των Βαλκανικών χωρών   ενάντια της Μακεδονίας».

Ο Πλέον γνωστός   ακαδημαϊκο΄ς και συγγραφέας πολλών εγχειριδίων είναι  ο  τ. Αντι Πρόεδρος της FYROM    Μπλάζε Ριετοφσκι (1991-1992)

Στο Β΄Βαλκανικό Πόλεμο  (1913) αποδίδουν εναν  κατακτητικό χαρακτήρα με αντι Μακεδονικό περιεχόμενο,ενώ οι Ελληνες στρατιώτες διακρίθηκαν για τα εγκλήματα σε βάρος του άοπλου Μακεδονικού Λαού σελίδα  131.

Η   « Μεγάλη Μακεδονία» είναι ένας ήλιος στο αύριο ...μια εμονή που δίνει αξία και  οντότητα...  αυτη την προπαγάνδα την βρεισκουμε στο διαδύκτιο  και αστιάζουν σκοπιμα σε συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους. Λιγοστα είναι τα κείμενα που ασχολούνται με την αρχαιολογία ,την πολιτιστική κληρονομιά και σπανίζουν τα κείμενα της κοινωνικής ανθρωπολογίας.
Το ποιό χαρακτηριστικά κείμενα είναι αυτα του stefov   τ δηλ ου Σταφάνου  απο το Τρίγωνο Φλωρίνης και αυτο του Boris Magnov  απο το Τορόντο. .Στόχος  τους η παραπληροφώρηση  των επισκεπτών  στο Google .

Ζ
ούμε  την αναβίωση του Βουλγαρικού Εθνικισμού (ισχυρίζονται οτι είναι απόγονοι των αρχαίων θρακών) τον Αλβανικό Αλυτρωτισμό και τις πάγιες επεκτατικές σκέψεις της   Τουρκίας (μουσουλμανικό τόξο )στα Βόρια των συνόρων μας.

Είναι καιρός κι εμείς να φωνάξουμε υπέρ της καταπιεσμένης Ελληνικής μειονότητες του Μοναστηριού και των γύρωθεν περιοχών που μιλούν άριστα Ελληνικά ,ασπάζονται τα ήθη και έθιμα των παραδόσεων μας, προσδοκούν την ένωση με την μητέρα Πατρίδα  Ελλάδα  ή τον επαναπατρισμό τους. Στα 1910-1913 έμειναν εκτός συνόρων   Ελληνικά εδάφη  με την παρέμβαση των ισχυρών.

Είναι επιτακτικό ξανά :
Να δημιουργήσουμε  ιστορική συνείδηση και γνώση για την Μακεδονία   των μαθητών με πολιτικές δραστηριότητες(Θέατρα , μουσεία,πινακοθήκες,μουσική κ.α)


  • τα μουσεία μας υπάρχουν 62.696 ευρήματα τα οποία αυξάνουν με νέα ευρήματα κάθε μέρα. .
  • Στο Μουσείο Καβάλας  εχουμε 10.671 τεμάχια .
  • Στο Μουσείο Θεσσαλονίκης       12,500 τεμάχια
  • Στο Μουσείο Θάσου                    11.169  τεμάχια
  •  Στο Μουσείο Πέλλας    έχουμε     22.276 τεμάχια
  • Στο Μουσείο Βέροιας   έχουμε       3.760 τεμάχια     μαρτυρίες αδιάευστες οτι στον τόπο αυτο οι Δωδεκαθεϊστ'ες μακεδόνες με Ελληνική Παιδεία  έζησαν και Βασίλευαν.
Είμαστε Έλληνες ,Κρήνες ,Θεσσαλοί, Μακεδόνες,Πόντιοι ,Θράκες ή Ηπειρώτες
 αλλά ουχί Προδότες των πατεράδων και των προγόνων μας. Οι   119 που αναγνωρίζουν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας συμπεριφέρονται με άξονα τα συμφέροντα τους ,τις  Υπερπόντιες εταιρείες και οικονομικά συμφέροντα.Οι φίλοι μας, Αμερικάνοι,Ρούσοι, Γερμανοί ,Γάλλοι   με Γεωπολιτικά κριτήρια και οικονομικά . Ξεχνούν και λοιδορούν  σε κάθε δευτερόλεπτο της αδυναμίας μας ως ο λύκος το πρόβατο να μας  κατασπαράξουν. Στα 1945 οταν οι Ελληνική Κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε  για την προπαγάνδα ....με φόβο την διακοπή της πολύτιμης βοήθειας  του σχεδίου Marshal. Στα 1983 υπάρχει η δημοσίευση της επιχείρισης  OVERKILL  με στόχο την συρρίκνωση μας εως τα Νότια της Πιερίας.  Υπάρχουν πολλά στοιχεία που κανείς μπορεί να παραθέσει για τους Εχθρούς μας και τα σχέδια τους.
Και βέβαια να τιμήσουμε μνημονεύοντας τον Μάικ Δουκάκης ,τον Αντονι Λέικ και την Μαντλιν Φουλμπράιτ που υποστήριξαν τον Πρόεδρο Κλίντον προσπαθώντας να σταματήσουν το Σκοπινό θέμα. Σ΄αυτη τους την εκστρατεία πρέπει να μνημονεύσουμε τους Μάικ Πάνος πρόεδρο του Δημοκρατικού κόμματος της Πολιτείας Ιντιάνα ,όπως και των Φιλ. Αγγελίδη τότε πρόεδρο του ισχυρού Δημοκρατικού Κόμματος της Καλιφόρνιας που δεν δίστασαν να συν στρατευθούν στον Εθνικό  αγώνα του 1993 . 
         Έχουμε κάθε δικαίωμα ως Έλληνες να μάθουμε για την "Πρόχειρη Αμερικανο-Ελληνική Επιτροπή Ηγεσίας "  (at hoc Amerikan Hellenik Leadership Commmetittee) της οποίας διαχείρηση είχαν οι μισθωτοι αντιπρόσωποι της Ελλάδος με το ονομα "Manetos &Manetos.
Να μάθουμε αυτά τα ονοματα της Επιτροπής άκόμη και σήμερα!!
ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΤΗ  ΟΝΟΜΑΣΊΑ προς τον πρόεδρο Κλιντον ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΕΓΡΑΦΑΝ:

Φιλ. Αγγελίδης , Αρτ   ΄Ανκνος -πρόην Δήμαρχος του Σαν Φρατζίσκο, Αντρεου Αθενς ,προέδρου του ΕλληνοΑμερικανικου Κογκρέσου , Τζων  Κατσιματίδης  προέδρου του RED GROUP , Φιλιπ Κριστοφερ ,προέδρου΄Ανκνος -πρόην Δήμαρχος του Σαν Φρατζίσκο,+ Αντρεου Αθενς ,προέδρου του ΕλληνοΑμερικανικου Κογκρέσου , Τζων  Κατσιματίδης  προέδρου του RED GROUP , Φιλιπ Κριστοφερ ,προέδρου PSEKA ,  Τακις  Κριστ Προέδρου Amerikan Helenic Institute,Γκάs  Κονσταντιν Υπάτου Κυβερνήτη της ΑΗΕΡΑ , Μικε Δουκάκης ,Νικολας Κέιτζ ,συγγραφέας Φώτης Γερασόπουλος αντιπρόεδρος Hellenic Amerikan National concil  etc
  • Αν σας ρωτουν να απαντάτε η Θεση της Ελλάδος ηταν να ψηφισει υπέρ της διπλής ονομασίας.
  • Αν σας ρωτήσουν τι ψήφησε η Αμερική  ..........και αυτη ψήφισε υπέρ.
  • Αν σας ρωτούν γιατί οι ΕλληνοΑμερικάνοι φίλοι του Μπίλ Κλίντον ψηφισαν Υπέρ, να τους παραπάμπατε στην δήλωση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Λι Χαμιλτον των Η.Π.Α. 
σας μεταφέρουμε ατόφια την δήλωση οπως την ελαβε ο δημοσιογράφος Μιχαήλ Ιγνατίου στην ημερήσια εφημερίδα "Πρωινή" της Ν.Υόρκης " ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΑΜΕ ΑΣΡΤΡΑΠΙΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΣΟΥΜΕ .ΜΑΣ ΑΦΕΙΣΑΤΕ ΣΥΞΥΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΑΣ" 

 - Για μας τους Έλληνες δεν έκλεισε το θέμα. "εφιάλτες  της καρέκλας "υπήρχαν και θα υπάρξουν ,
 Ας μην τους κάνουμε το χατήρι .Κρατούμε υπερήφανα την Ελληνική σημαία μας.


                                                                      Εμμανουήλ Γ.Παυλής
                                                                       Εφ.Ταγματάρχης (ΠΖ)
                                                                       Πρόεδρος 2012-2015



ΥΓ
Ο Ιστορικός ΘΕΟΠΟΜΠΟΣ ως πρώτος Βασιλιάς των Μακεδόνων αναφέρει τον Κάρανο ,αδελφό του βασιλέως του ΑΡΓΟΥΣ Φέιδωνα.

Ο Κάρανος  ίδρυσε και τις Αίγες μετά απο χρησμό του Μαντείου των Δελφών.
Είναι αποδεκτό ότι η Μακεδονική δυναστεία καταγόταν απο την βασιλική οικογένεια του ΑΡΓΟΥΣ  η οποία είθχε πρόγονο τον Ηρακλή.
Οι Βασιλείς  «ΑΡΓΙΑΔΕΣ» της Μακεδονικής Δυναστείας

Ηρακλής                                  498-454 πχ
‘Ιλλος  
Κλεόδαιος
Αριστόμαχος
Τήμενος
Κίσσιος
Θ’εστιος
Μέρω..
Αριστοδάμιδας
Καρανος
Κοινός
Τύριμμος
Περδίκας   Α
Αργαίος
Φίλιππος  Α
Αέροπος   Α
Αλκέτας
Αλέξανδρος  Α
Περδίκας  Β
Αρχέλαος  (μεταφορα της Πρωτεύουσας στην Πέλλα)
Στη συνέχεια βασίλευουν  6 διαδιχικά Μακεδόνες , και επειτα εχουμε
Φιλιππος
Μ.Αλέξανδρος κλπ .διάδοχοι αυτού. Εως οτου φθάνουμε στην θρυλική  Βασίλισα  Κλεοπάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου