Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

αντιαεροπορικά αντιπυραυλικά συστήματα

Τα τελευταία χρόνια, στον κόσμο καταδεικνύεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα αντιαεροπορικά αντιπυραυλικά συστήματα. Πολλά κράτη θέλουν να έχουν στη διάθεσή τους τέτοια συστήματα, επειδή χωρίς αυτά ούτε καν μπορεί να γίνει λόγος για την πλήρη ασφάλεια της χώρας. (π.χ S-300)



Η Τουρκία επίσης ενδιαφέρεται για τέτοιο τεχνικό εξοπλισμό. Μελετά, π.χ. τη δυνατότητα αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού αντιπυραυλικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας Antey-2500, το οποίο συμμετέχει στον τουρκικό διαγωνισμό. 
Σε περίπτωση νίκης του Antey στο διαγωνισμό, η συνεργασία της Ρωσίας και της Τουρκίας στον τομέα της αντιαεροπορικής και της αντιπυραυλικής άμυνας μπορεί να γίνει πιο στενή,- παρατήρησε ο Αλεξέι Βεντσελόφσκι.
 
- Στο πλαίσιο του ρωσο-τουρκικού προγράμματος, που αποβλέπει στη συνεργασία στις από κοινού εργασίες κατασκευής συστημάτων Αεράμυνας, η Ροσομπορονέξπορτ προτείνει στους εταίρους της το μοναδικό στο είδος του αντιαεροπορικό αντιπυραυλικό σύστημα Antey-2500, ικανό να λύνει τα προβλήματα της αντιπυραυλικής άμυνας. 
Σε περίπτωση υπογραφής σύμβασης για την αγορά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Antey-2500 φώτο. Απο την Τουρκία ... στην Τουρκία θα κατασκευαστεί ένα σύγχρονο και αποδοτικό ρωσο-τουρκικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.


Λόγοι για αισιοδοξία υπάρχουν, επειδή τα προϊόντα του παραγωγού- της ρωσικής εταιρείας Αεράμυνας Almaz-Antey - έχουν μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Πολύ περισσότερο, που οι δύο χώρες έχουν εμπειρία συνεργασίας. 
Μάλιστα, στο πλαίσιο της ρωσο-τουρκικής στρατιωτικό-τεχνικής συνεργασίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο συναρμολόγησης στην Τουρκία του τελικού προϊόντος και μετέπειτα εξαγωγής του.
Τα μαθήματα που μας δίνει καθημερινά η Τουρκία είναι χαστούκια σε όλους τους τομείς !
Να φανταστούμε οτι έχουμε 10 χρόνια το σύστημα εμείς και δεν έχουμε τολμήσει ακόμη να κάνουμε βολή ...Όχι βέβαια να τολμήσουμε να ζητήσουμε συμπαραγωγή και εξαγωγή ...
Το πόσο άσχετοι ήταν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν τα  τελευταία τριάντα χρόνια είναι πλέον ορατό δια γγυμνού οφθαλμού...Δυστυχώς αποδεικνύονται και κοντόφθαλμοι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου