Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ..στα κατεχώμενα.

Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

΄ΌΧΙ του Αττίλα ΄΄για τέλεση Θείας λειτουργίας στην Κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Κυθρέας !

«Όχι» σε λειτουργία στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Κυθρέας είπε ο Αττίλας«Όχι» σε λειτουργία στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Κυθρέας είπε ο Αττίλας
Λευκωσία: Το κατοχικό καθεστώς δεν επιτρέπει την τέλεση λειτουργίας στην κατεχόμενη Αγία Μαρίνα Κυθρέας στις 14 Ιουλίου.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Κυθρέας, το καθεστώς μέσω της UNFICYP έδωσε αρνητική απάντηση στο αίτημα να τελεστεί η λειτουργία τον Ιούλιο.

«Μας  πληροφόρησαν συγκεκριμένα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά απέρριψε το αίτημα σας, γιατί η Εκκλησία χρησιμοποιείται ως Πολιτιστικό Κέντρο και ως βιβλιοθήκη», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.

Προστίθεται ότι στις 16 Ιουλίου 2009 επετράπη η τέλεση λειτουργίας, προϊσταμένου του Επισκόπου  Χύτρων  Λεοντίου, όταν και τότε η εκκλησία χρησιμοποιείτο ως Κέντρο Διδασκαλίας Χορών.

«Με την αρνητική αυτή απάντηση αποκαλύπτεται και πάλιν πλήρως το στυγνό πρόσωπο της κατοχής και αποδεικνύεται ως προπέτασμα καπνού η δήθεν καλή διάθεση της Τουρκίας να συναινέσει επιτέλους σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση στο Κυπριακό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δήμος Κυθρέας καταδικάζει με βδελυγμία τη στάση του ψευδοκράτους και της Τουρκίας και καλεί όλους «που προσποιούνται ότι σέβονται την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Ευρώπης να ανοίξουν διάπλατα τα μάτια τους».
Σχόλιο του συγγραφέα : Μερικοί Δημοτικοί Άρχοντες τύπου Μπουτάρη στην Ελλάδα να δώσουν τα εύσημα τους στην Τουρκία για την  Ελευθερία που απολαμβάνουν Πολίτες της Ευρώπης απο τον Κατοχικό Στρατό ....
Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου