Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

G36, με διαμέτρημα 5,56 χιλ.

Νέο τουφέκι του Ελληνικού στρατού το G36, με διαμέτρημα 5,56 χιλ.

bullpup_0.JPG
Λοιπόν αγαπητοί αναγνώστες πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι η χώρα μας διοικείται από προδότες σε όλα τα επίπεδα ηγεσίας. Πρώτοι και καλύτεροι στην κλίμακα της προδοσίας δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά οι στρατιωτικοί!
Αντί να μεριμνήσουν για την καλύτερη θωράκιση της χώρας, με τον βέλτιστο δυνατό εξοπλισμό, ο οποίος να σημειωθεί ότι προέρχεται κυριολεκτικά από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, πετάνε χρήματα κυριολεκτικά στα σκουπίδια.
Τελευταίο κατόρθωμα, τα νέα τουφέκια του Ελληνικού στρατού G36, τα οποία είναι συγγενικά όπλα του γνωστού και κατά γενική ομολογία χαμηλής ποιότητας G3 (τουλάχιστον τα Ελληνικά που γνωρίζω), και χρησιμοποιούν το διαμέτρημα των 5,56 χιλιοστών!
Το διαμέτρημα αυτό έχει έμπρακτα αποδείξει ότι στερείται σοβαρής δύναμης ανασχέσεως (stopping power) και επαρκούς βεληνεκούς, είναι δε απολύτως άχρηστο για βολές κατά έστω και ελαφρά θωρακισμένων στόχων!
Η καταλληλότητά του είναι για οδομαχίες, όπου ο καταιγιστικός ρυθμός πυρός που προσφέρει το μικρότερο φυσίγγιο αποτελεί σοβαρό πλεονέκτημα.
Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιείται κανονικά στο Ιράκ, ενώ στο Αφγανιστάν βαίνει μάλλον προς πλήρη παροπλισμό.
Η επιλογή για Ελληνικά δεδομένα του διαμετρήματος των 5,56 χιλιοστών είναι ολέθρια, αφού στερεί δραστικό βεληνεκές από τις μονάδες μας, οι οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν συντριπτική αριθμητική υπεροχή.
Πέραν δε του διαμετρήματος, τα όπλα αυτά είναι συμβατικά, δηλαδή δεν είναι της τεχνολογίας bullpup, με την οποία η κάννη ξεκινά σχεδόν από το κοντάκι, πετυχαίνοντας μικρότερο και ελαφρύτερο όπλο, με το ίδιο βεληνεκές.
Επιπλέον δεν είναι εφοδιασμένο με βομβιδοβόλο, το οποίο πρέπει να αποτελεί δεδομένο για όλους τους στρατιώτες μας, προκειμένου να έχουν πλεονέκτημα έναντι πολυάριθμου αντιπάλου.
Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για κακή επιλογή όπλου και διαμετρήματος, την στιγμή που οι καταστάσεις είναι ήδη κρίσιμες.

Η άποψη του γράφοντος είναι προσωπική και σεβαστή.
- Η γνώμη μας είναι οτι κάθε όπλο είναι για συγκεκριμένη φάση αγώνα.,το συγκεκριμένο όπλο είναι  εργαλείο συγκεκριμένων στρατιωτών   και αποστολών .Εξάλλου οι επιτροπές του ΓΕΕΘΑ εξασφαλίζουν  τον απαραίτητο εξοπλισμό του Ε.Σ.  Έχουν γνώση οι φύλακες .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου