Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Αυτόνομη πτήση

Αυτόνομη πτήση για Black Hawk

Rascal Blackhawk copyΣυνέβη στις 4 Νοεμβρίου αλλά αποκαλύφθηκε μόλις προχθές, αποτελώντας μια σημαντική εξέλιξη στην τεχνολογία υποβοήθησης πτήσης ελικοπτέρων. Ο αμερικανικός στρατός πραγματοποίησε πτήση ενός UH-60 όπου το τροποποιημένο ελικόπτερο πέταξε για δυο ώρες αυτόνομα με την βοήθεια «ραντάρ» λείζερ 3D-LZ (laser detection and ranging, LADAR).
UH-6010
Η πτήση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο δοκιμών El Diablo και το αεροσκάφος επέδειξε ικανότητα διατήρησης σταθερού ύψους πάνω από το εδαφικό ανάγλυφο. Το πρόγραμμα, γνωστό σαν RASCAL (Rotorcraft Aircrew Systems Concept Airborne Laboratory) στοχεύει στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέψει στην επόμενη γενιά ελικοπτέρων να είναι επιλεκτικά επανδρωμένα, δηλαδή να πετούν με πιλότο αλλά και χωρίς σε επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας εφόδια ή εκτελώντας αποστολές CAS.
RASCAL helo copy
Το ελικόπτερο της δοκιμής είχε τροποποιηθεί με σύστημα fly-by-wire, ενώ υπήρχε μεν πλήρωμα για την προσαπογείωση αλλά η δίωρη πτήση πραγματοποιήθηκε με αυτόνομη καθοδήγηση από τα συστήματα και τους αισθητήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου